Сезон посиленого лікування: вживайте антибіотики правильно!

Сезон посиленого лікування: вживайте антибіотики правильно!
Медики дуже стурбовані тим, що у закарпатців відсутня культура у споживанні ліків. Зокрема, це стосується антибіотиків: люди занадто сильно захоплюються самолікуванням.

 

Це призвело до того, що вилікувати звичайні інфекції стає дедалі складніше. Справа у тому, що нераціональне використання антибіотиків призводить до того, що бактерії мутують і стають нечутливими.

Негативна тенденція щодо самолікування в Україні викликана декількома факторами:

  • По-перше, дуже багато антибіотиків безконтрольно використовуються у сільському господарстві і тваринництві і таким чином вони потрапляють в організм людини.
  • По-друге, в Україні не контролюється вживання антибіотиків і люди ними відверто зловживають. Дійшло до того, що 30% наших співгромадян лікують кашель та нежить антибіотиками.

Ситуацію зі зловживання ліками промовисто ілюструє статистика: щороку на антибіотики українці витрачають біля 15 мільярдів гривень! Тим часом, через стійкість людського організму до ліків, у Європі щороку помирає 25 тисяч осіб.

У цивілізованому світі, на відміну від нас, існує культура вживання рецептованих препаратів. За кордоном людина, яка відчуває проблеми зі здоров’ям, в першу чергу йде до лікаря, а не в аптеку. Зрештою, люди у цивілізованих країнах світу мають кращу фінансову можливість зміцнювати свій імунітет: вони вживають більше продуктів, які багаті на вітаміни та корисні речовини. Своєю чергою, українцям "вигідніше" купити ліки, аніж харчуватися правильно.

За матеріалами Обозреватель

 

16 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів