Працівники Полянського лісництва підгодовують тварин у посиленому режимі

Працівники Полянського лісництва підгодовують тварин у посиленому режимі
Підживлення диких тварин - одна з основних біотехнічних робіт у лісовому господарстві Свалявщини.

 

Роблять це лісівники з метою збереження популяції фауни в зимовий період. Деталі розповів лісничий Полянського лісництва Свалявського лісгоспу Тарас Матушак:

«Практика передових мисливських господарств Закарпаття показала, що піклуватися про збільшення кормових можливостей угідь потрібно систематично. Дикі тварини можуть відчувати брак кормів не тільки взимку, але і в інші періоди, наприклад, під час вирощування молодняку, під час повені, в посуху і навіть в літній час при великій чисельності дичини або обмежених кормових ресурсах угідь. Хоча у нас не мисливське господарство, але лісівники дбають про тварин і кожного року заготовляють для них харчі», - каже лісничий.

Він також зазначив, що через повінь і ранішню зиму для диких тварин заготівля кормів у лісництві наразі йде в посиленому режимі:

«Повінь, яка пронеслася лісовими угіддями, принесла чимало проблем тваринам. Водою залило поля і багато тварин залишилися без корму. Тому лісівники Полянського лісництва вирішили допомогти дичині і організували підгодівлю в посиленому режимі. Адже якщо не буде підживлення, тварини зиму просто не переживуть. Коли була велика вода, частина тварин мігрувала. Зараз ситуація з кормом задовільна - наші працівники підготували для тварин «розкішні столи». Підготували сіно, тверді корми, кормові віники. Без їжі не залишиться ні одна тварина», - запевнив Тарас Васильович.

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

16 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів