В Ужгороді вчора любувалися малюнками на тканині Ангеліни Турак

В Ужгороді вчора любувалися малюнками на тканині Ангеліни Турак
17 листопада у мистецькому клубі «Арт - Панорама» Ужгородської центральної міської бібліотеки відбулася презентація персональної виставки малюнків на тканині Ангеліни Турак «Придивись, згадай і заспівай».

 

Ангеліна Андріївна народилася у сім’ї з багатими традиціями. Малювати почала ще в дитинстві і з того часу все життя живе в малюванні. Вона постійний учасник різноманітних  художніх виставок. Крім того, вона  має на своєму рахунку більше  20 персональних виставок. ЇЇ роботи побачили мистецькі галереї не тільки України й Закарпаття, але й галереї  Угорщини, Словакії, Чехії, Австрії, Німеччини.

Ангеліна Турак не тільки художник, але й видатний педагог,письменник, яка  випустила  понад 18 дитячих книжок.

Дана виставка особлива тим, що представлені роботи  покладені на сюжети закарпатських, угорських, словацьких народних пісень.  За словами художниці  картини, які представлені вона «творила бавлячись».  Це був давній задум, мета якої ближче познайомити і дати незабути  молодому поколінню закарпатські, словацькі, угорські народні пісні.

Було чимало гостей, серед них і Олена  Левко колишній заступник директора по роботі з дітьми Ужгородської ЦМБС , а також Олександра Гаркуша  ужгородська художниця і видавець, Михайло Бабидорич закарпатський поет. Вони привітали  та поділилися спогадами, цікавими спільними заходами, які проводили разом з Ангеліною Турак.

Ведуча вечора Андріана Гузак підготувала музичну презентацію про Ангеліну Турак і нагадала яскраві моменти в роботі з дітьми.

Під час виступів звучали пісні у виконані артистки Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Мирослави Копинець, яка виконала «Ей,далась ня, мамочко…»,  «Іванку, Іванку,купи ми рум’янку…»,  а також Анастасії Вишневської, учасниці міського центру дозвілля будинку культури «На поточку прала…», «Перелаз…», які підхопили і співали всі гості вечора. На сам кінець заходу всі присутні разом з художницею заспівали угорську народну пісню «Már minálunk babám…» та словацьку народну пісню «Tancuj, tancuj, vikrucaj..»

Джерело: бібліотекар Ужгородської ЦМБ Андріана Гузак.

 

18 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів