Новий пункт пропуску Дийда - Берегдароц (Угорщина) побудують за європейські гроші - міністр інфрактури

Новий пункт пропуску Дийда - Берегдароц (Угорщина) побудують за європейські гроші - міністр інфрактури
Разом з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та головою Берегівської РДА Іштваном Петрушкою міністра інфраструктури відвідали 2 об'єкти: в перспективі новий пункт пропуску Дийда (Україна) - Берегдароц ( Угорщина) та пункт пропуску КПП "Лужанка".

 

Обговорили необхідність відкиття власне пункту пропуску Дийда-Берегдароц, зокрема, для вантажних автомобілей, так як сьогодні для таких авто функціонує лише один переїзд в Чопі, але і там міст знаходиться в аварійному стані. Якщо станеться негода, рух вантажних автомобілей через кордон буде зупинено. Також новий перехід дозволить розвантажити пункт пропуску КПП "Лужанка". Будівництво пункту пропуску відбудеться за рахунок коштів ЄС.

Також мова йшла про будівництво 5-го Пан'європейського міжнародного транспортного коридору М 3, який підходить до майбутнього пункту пропуску "Дийда-Берегдароц". Говорили про проблеми, які супроводжують процес з української сторони: відведення земель, розроблення проектно-кошторисної документації тощо.

Зважаючи на готовність угорської сторони виконати роботи до кордону зі свого боку, Володимир Омелян запевнив, що сприяє виділенню коштів до кінця року на розроблення проектно-кошторисної документації, а в наступному році-на завершення робіт.

Геннадій Москаль ж пообіцяв вирішити питання щодо відведення земельних ділянок.

Зачепили тему будівництва об'їзної дороги Берегово- с.Астей- КПП "Лужанка", на яке Угорщина виділила кошти у сумі 50 млн.євро.

Під час візиту проведено зустріч з делегацією Угорщини на чолі з Петером Кіш-Парціу, заступником держсекретаря з питань розвитку прикордонної інфраструктури.

Обговорено співпрацю з ЄС, зокрема, Угорщиною в частині авіа, залізничного сполучення, будівництва та реконструкції пунктів пропуску, підтримку безвізового режиму для України.

Результатом даного візиту та переговорів найближчим часом між Прем'єр-міністрами двох країн буде підписано резолюцію щодо вищезгаданих питань,  пише у Фейсбук В Лунченко

 

18 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів