Росія хотіла захопити Україну, і вона це зробила, – Меркель

Росія хотіла захопити Україну, і вона це зробила, – Меркель
Німеччина та США хочуть прийти до мирного врегулювання ситуації на Сході України.

 

Таку думку канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила під час спільної прес-конференції з президентом США Бараком Обамою, пише “Укрінформ”.

Ми дуже тісно працювали разом щодо питання анексії Криму і спроб Росії завоювати Україну, і вона насправді зробила це, захопивши частину території. Ми хочемо прийти до мирного врегулювання. Ми продовжуватимемо те, чого досягли з попередньою адміністрацією”, – зазначила вона.

За її словами, мова тут йде про повагу до певних принципів, як з німецької, так і з європейської точки зору.

Понад 70 років нам вдавалося жити в світі, який великою мірою базувався на принципах територіальної цілісності та суверенітету, повазі країн. Ми повинні рішуче протистояти спробам порушити ці принципи, щоб не ступити на слизьку доріжку”, – наголосила канцлер Німеччини.

Щоправда, німкеня додала, що Росія – сусід, і в Європі існує зацікавленість у тому, щоб відносини з нею були хорошими.

Але це не повинно зупиняти європейців у тих випадках, якщо вони відчувають великі відмінності в думках, відстоювати своє, але вирішувати питання виключно політичними методами”, – підкреслила політик.

Також очільниця німецького уряду висловила сподівання, що взаємодія між Німеччиною та США, Європою та Америкою, «військове залучення вкупі з політичною дорожньою картою» продовжиться і надалі.

Ми хочемо шукати політичні рішення, тому ми заснували Нормандський формат, в тісній кооперації зі Сполученими Штатами”, – підсумувала Ангела Меркель.

Джерело.

 

19 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів