Корисні солодощі. Що ви знаєте про це?

Корисні солодощі. Що ви знаєте про це?
Всі ми любимо солодощі, але рідко замислюємося про їх користь.

 

Адже це джерело вуглеводів і жиру. Якщо вживати дуже багато солодощів – уникнути проблем із зайвою вагою не вийде. Однак усіма улюблені зефір і мармелад – це маса корисних елементів. До того ж багато дієтологів радять вживати саме ці солодощі, бо вони менш калорійні, ніж тістечка та інші кондитерські вироби. Давайте спробуємо розібратися, що корисніше - зефір або мармелад?

Чим корисні зефір і мармелад?

До складу зефіру та мармеладу входить агар-агар або пектин. Елементи рослинного походження багаті поживними елементами і вітамінами. Пектин здатний нейтралізувати дію токсичних речовин, знижувати холестерин і ефективно бореться з виразками і вірусами. Агар-агар багатий кальцієм, залізом, вітамінами Е, К і В5. Корисні речовини позитивно впливають на внутрішні органи і системи організму.

Якщо вживати зефір і мармелад в помірній кількості можна провести профілактику серцево-судинних захворювань, зміцнити імунітет і поліпшити обмін речовин. Повністю відмовлятися від солодощів недоцільно, адже вони джерело вітамінів групи В і багатьох мінералів.

Як не заплутатися у всьому різноманітті мармеладу?

Зараз мармелад випускають декількох видів – фруктовий, желейний і фруктово-желейний. Желейний мармелад містить велику кількість желатину і в нього досить часто додають харчові добавки. Такий мармелад має досить яскравий колір і чимось нагадує шматок гуми.

До складу мармеладу входить м’якоть фруктів, що і наділяє його масою корисних властивостей. В нашій країні зазвичай мармелад виготовляють з яблук. У такому мармеладі мінімум харчових добавок і цукру. Проте в дешевому мармеладі може використовуватися желатин, який виготовляють з хрящів тварин.

Корисні властивості мармеладу обумовлені входять до його складу пектином, який надає позитивний вплив на органи травлення і кишечник. З його допомогою можна очистити організм від шкідливих речовин і токсинів. З допомогою мармеладу можна знизити рівень холестерину і навіть цукру.

Корисні властивості зефіру

Зефір виготовляють з фруктового пюре, білків і цукру. Використовуються натуральні загусники агар-агар і пектин, а в деяких випадках і желатин. В зефір багато заліза і фосфору, які необхідні для наших судин і серця. Знайти якісь вітаміни в зефір проблематично з-за обробки вони руйнуються.

Самим низькокалорійним є зефір з агар-агару. Такий зефір багатий йодом і дуже корисний для дітей. Желатиновий зефір не такий корисний і більш калорійний, але і вартість його нижче. В останні час в зефір стали додавати дуже багато харчових добавок. Білий зефір вважається найбільш натуральним і безпечним продуктом.

Зефір і мармелад містять дуже багато корисних речовин. Вибираючи між даними продуктами, варто віддати перевагу більш натурального. Не варто вибирати зефір і мармелад занадто яскравого кольору – харчові добавки не роблять ці продукти більш корисним, а навіть навпаки.

 

19 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів