Поляки відсуджують своє майно на Україні. А як словаки з угорцями згадають?

Поляки відсуджують своє майно на Україні. А як словаки з угорцями згадають?
Перші два позови нащадків власників польських маєтків планують подати в суди Луцька і Тернополя

 

У Польщі підготовлені до подачі в суди Луцька і Тернополя перші два позови нащадків власників польських маєтків на територіях, які зараз відносяться до України; на черзі ще два позови, які спрямують до Києва та Харкова. Поляки мають намір скористатися правом реституції, передає видання Prawica.

"У цих справах найкраще збереглися документи", - заявив Конрад Ренкас, голова Товариства кресов'яків (поляки, які колись жили на землях Західної України).

Він пояснив, що вимоги позивачі різні: хтось хоче компенсацію за користування майном, хтось - виплату збитків від неотриманого прибутку через конфіскації засобів виробництва, а хтось - просто прагне повернути свою вотчину. За його словами, серед об'єктів нерухомості, які вимагають поляки - житлові будинки, десятки гектарів землі і навіть якийсь мідний рудник у Харківській області, який оцінили в півтора мільйона доларів.

Усього організація Ренкаса за рік підготувала матеріали на 1600 позовів по реституції.

Реституція - у міжнародному праві форма матеріального відшкодування збитку в результаті неправомірного міжнародного акта шляхом відновлення стану, що існував до його скоєння.

 

 

20 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів