Закарпатські ветерани Афганістану визнали роботу місцевих органів влади недостатньою

Вчора в Ужгороді відбулось розширене правління Закарпатської територіальної організації.

 

Української Спілки ветеранів Афганістану, в якому взяли участь голови 11-ти із 13-ти міськрайонних організацій ЗТО УСВА. В роботі правління ЗТО УСВА взяли також участь перший заступник голови УСВА Юрій Зубко, перший та другий секретарі Закарпатської облорганізації Соцпартії України Олексій Пристая та Володимир Хорьков, голови ?вано-Франківської та Чернівецької обласних організацій УСВА.
Правління ЗТО УСВА розглянуло ряд важливих питань. Зокрема, про партнерські відносини УСВА з СПУ у світлі підписаної недавно Угоди про співпрацю поміж ними. Вирішено також ряд організаційних питань.
На правлінні обговорена спільна участь "афганців" і соціалістів у виборчих перегонах 2006 року, адже СПУ та УСВА мають схожі соціальні орі?нтири та мають вже досвід та методологію виборчої роботи.
Виступаючи на правлінні ЗТО УСВА, перший заступник голови УСВА Юрій Зубко, зокрема, сказав, що сьогодні спостерігаються дискримінаційні процеси у політиці нової влади стосовно ветеранів війни та учасників бойових дій. Однак УСВА залиша?ться самодостатньою громадською організаці?ю і не втрача? бойовитості. Що показала нещодавня акція протесту-попередження під стінами Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.
Учасники розширеного правління ЗТО УСВА визнали неспроможними спроби місцевої влади розколоти "афганський" рух у регіоні: паралельні збори, які проводили на площі Народній просто перед облдержадміністраці?ю, виглядали просто смішними. Ті, котрі прийшли на них, за загальним висновком присутніх, переслідували свої вузькокористні інтереси, намагаючись взяти від теперішньої влади певні посади та матеріальні блага. Нічого з цього не вийшло, бо "гнівні" збори на місцях проводилися за протоколами, написаними під копірку секретаріатом облдержадміністрації під керівництвом Михайла Поповича.
Перший заступник голови УСВА Юрій Зубко та голова ЗТО УСВА Сергій Слободянюк вручили медалі УСВА учасникам бойових дій Юрію Когуту, Василю Лавкаю, Сергію Куликову, ?вану Митровцію, ?вгену Рососі та інш.
За підсумками розширеного правління ЗТО УСВА прийнято Рішення, яким роботу місцевих органів влади у справі соціального захисту ветеранів Афганістану та учасників військових кофліктів в інших країнах визнано недостатньою. Окрім того, даним рішенням створено постійно діюча робоча група для розробки та погодження з керівництвом УСВА організаційних й політичних заходів щодо співпраці місцевих організацій УСВА та СПУ на території Закарпаття.
Відбулася також прес-конференція керівників Закарпатської, ?вано-Франківської та Чернівецької обласних організацій УСВА, першого заступника голови УСВА та першого секретаря Закарпатського обкому СПУ, на якій вони дали вичерпні відповіді на всі питання, які цікавили представників ЗМ?.
"Клуб професійних журналістів Закарпаття"
Закарпатського обкому СПУ, на якій вони дали вичерпні відповіді на всі питання, які цікавили
представників ЗМ?.

[i]Ua Reporter[/i]

 

26 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів