Лісівники Тячівщини викрили таємницю "різанини бензопилою"

Лісівники Тячівщини викрили таємницю "різанини бензопилою"
Закарпатське обласне управління лісового господарства дає офіційну відповідь на ВІДЕОматеріал «Закарпатська різанина бензопилою: як нещадно вирубують Карпати (ВІДЕО)». Зокрема директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун розповідає:

 

«Відносно лісозаготівель, які проводяться на території Брустурянського лісомисливгоспу слід відмітити, що вони проводяться на підставі матеріалів лісовпорядкування, виробничо-фінансового плану підприємства на поточні роки та планів санітарно-оздоровчих заходів. На всіх  суцільних зрубах проведено якісне лісовідновлення згідно проектів лісових культур та карт технологічного процесу  посадки і природнього поновлення. Для забезпечення лісовідновлення на підприємстві наявна хороша лісонасіннева база – постійні лісонасінневі ділянки, плюсові дерева та лісові розсадники площею більше 5,0 га на яких щорічно вирощується більше 1 млн штук посадкового матеріалу. Всі кошти отримані від реалізації лісопродукції  направлені на ведення лісового господарства, а саме проведення лісогосподарських заходів виплати заробітних плат та сплати податків».

«Щодо відеозйомки, то хочу відмітити що вона організована представниками ТОВ  «Бирть». Приватні особи, а саме директор Валерій Павлюк, його заступник Володимир Фабріцій та третя особа, 31 жовтня, виїхали на полонину Торговиця та провели відеознімання прилеглих лісових ділянок до полонин. Що цікаво з переважної більшості зрубів, які вони зазняли вирубування на підрядних умовах провело ТОВ «Бирть» в  кв.4,5,16,17,21,22 Лопухівського лісництва урочища Шаса, Бенин та Бирляска за 2006- 2014 рр. загальною площею 49,0 га. Окрім того, територія, вказана у відеоматеріалі охоплює не тільки село Лопухів. Це територія як мінімум трьох лісництв Брустурянського лісомисливгоспу. Окрім того, у відео є частина Тячівського ЛАГу. Рубки, зроблені 7-8 років тому. Це головне користування та суцільно санітарних рубок і на ньому яскраво видно молоді культури. Крім того в 2015-2016 рр. ніякі мітинги на території лісгоспу або в селі щодо вирубок лісів не проводилися. Логічним поясненням даного відеоматерілу є чергово спроба очорнити репутацію лісівників не тільки Брустурянського лісомисливгоспу, а всіх.     Також необхідно відмітити що в підприємстві кожнорічно проводяться перевірки державної екологічної інспекції які в поточному році не виявили жодного кубометра незаконних рубок», – підкреслив директор ДП «Брустурянське ЛМГ»

За інформацією Михайла Бігуна прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

22 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів