Угорці допомагають Закарпаттю отримати європейське фінансування

Угорці допомагають Закарпаттю отримати європейське фінансування
Експерти Угорського центру розвитку Міністерства національного розвитку Угорщини допомагають Закарпаттю отримати фінансову допомогу ЄС

 

Сьогодні, 22 листопада, в Закарпатській облраді відбулася перша зустріч з експертами Угорського центру розвитку Міністерства національного розвитку Угорщини щодо спільних грантових проектів на отримання фінансової допомоги ЄС.

 Їй  передували нещодавні офіційні перемовини голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса і голови загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскара Шестака, який приїжджав на Закарпаття з робочим візитом. 

У ході цих перемовин  обговорено актуальні питання співпраці, передусім у контексті участі двох областей у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу, зокрема у програмі «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020». На основі підготовлених проектних пропозицій було узгоджено позиції щодо потенційних можливостей спільної реалізації соціальних, екологічних та інфраструктурних проектів через Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА (ЄОТС ТИСА). Та домовлено протягом листопада-грудня 2016 року провести необхідні зустрічі за участі представників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування для  підготовки матеріалів, що ляжуть в основу майбутніх проектів на отримання фінансової допомоги ЄС.

Тож, сьогодні на Закарпаття з цією метою й прибули угорські партнери, а це - Шаркозі Йоганна – в.п. директора Угорського центру розвитку Міністерства національного розвитку Угорщини, Середі Амбруш Калман – експерт Угорського центру розвитку, Комороцкі Янош – нотаріус муніципалітету Доґе області Саболч-Сатмар-Берег, Сабоне Цап Андрея - директор ЄОТС ТИСА, тобто для  надання практичної допомоги у підготовці проектів. 

Наступна зустріч відбудеться орієнтовно через два тижні. На ній буде обговорено  офіційні проектні пропозиції. Координацію роботи покладено на Європейське об’єднання ТИСА (заступник директора Євчак Юдіта Берталонівна). 

Прес-служба Закарпатської облради

 

22 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів