Культури різних народів представили студенти УжНУ

Культури різних народів представили студенти УжНУ
Учора ввечері, 22 листопада, зустріч на тему «Що таке ЮНЕСКО?» влаштували в читальному залі бібліотеки гуртожитку №4 Ужгородського національного університету.

 

Студенти різних національностей, зокрема українці, індуси та угорці, представили культури своїх народів, співали пісні рідними мовами та презентували публіці національний одяг.

Міжнародний день толерантності відзначають у світі в другій половині листопада. Його запровадили ще в 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Цій даті й приурочили бібліотечну зустріч.

Метою заходу стало проявити толерантність та познайомити студентів із культурами одне одного. Автором задуму проведення такого зібрання стара бібліотекар Елла Кочан, яка розповіла:

«Остільки в нас багатомовний університет, студенти говорять різними мовами, тому з’явилася ідея влаштувати таке бібліотечне дійство. Вийшла віртуально-реальна книжка, присвячена ЮНЕСКО, розділами в якій стали «Україна», «Індія», «Угорщина». І, звичайно, об’єднувальним стало завершення».

Студент історичного факультету УжНУ Григорій Джанда розповів присутнім про створення та діяльність ЮНЕСКО. Також зазначив:

"Зараз існує ціла низка країн, які здатні порушити світовий порядок, абсолютно нехтуючи людськими правами та свободами. Такі організації як ЮНЕСКО мають об’єднувати людей».

Студенти-індуси також відвідали захід, підготували публіці презентацію про рідну державу, зазначивши, що Індія проти дискримінацій.

Поговоривши про культурну спадщину України, Угорщини та Індії, присутні завершили вечір «об’єднувальним» чаєм із тістечками і продовжили знайомство.

За матеріалами Закарпатського кореспондента

 

23 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів