Розробку Стратегії розвитку міста "Ужгород 2030" міськвиконком передав на розгляд сесії

Розробку Стратегії розвитку міста "Ужгород 2030" міськвиконком передав на розгляд сесії
Програму науково-методичного забезпечення розроблення Стратегії розвитку міста “Ужгород 2030” з подальшим внесенням на розгляд сесії міської ради погодили сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міськради.

 

В обґрунтуванні необхідності прийняття такого документу йдеться, що незважаючи на окремі випадки застосування планувальних інструментів довгострокового характеру в окремих галузях муніципального управління, управління розвитком Ужгорода наразі є несистемним, тобто у врядуванні міст відсутній довгостроковий планувальний інструмент, який зміг би інтегрувати та узгодити окремі галузеві чи функціональні програми в єдину стратегію, керовану з єдиного управлінського центру. Таким чином, окремі програми чи проекти не можуть бути взаємно узгодженими, значна кількість програм сформована без усякої системи і тим більше взаємозв’язку, крім того, всі вони сформовані без визначення основних пріоритетів розвитку міста, що призводить до нераціонального використання стратегічних ресурсів громади і втрати часу.

Завдяки розробці Стратегії розвитку міста, громада отримає перспективне бачення розвитку Ужгорода, відтак підприємці, організації та й просто ужгородці матимуть чітку перспективу розвитку різних напрямків життєдіяльності міста, зможуть долучатися до цього і формувати особисту перспективу.

У документі докладно визначено що саме буде зроблено і все це протягом наступного року. Планований обсяг фінансування програми – 415 тис.грн.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

23 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів