Туристичну галузь в Ужгороді підтримають півтора мільйонами протягом 3 років

Туристичну галузь в Ужгороді підтримають півтора мільйонами протягом 3 років
Програму розвитку туристичної галузі в Ужгороді на найближчі 5 років, 2017- 2022-ий, погодили на сьогоднішньому засіданні Ужгородської міськради. Надалі її винесуть на розгляд сесійного засідання депутатів.

 

Розробляли Програму – відділ зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та туризму управління економіки та підприємництва Ужгородської міськради та міська координаційна рада по туризму, до складу якої входять професіонали, науковці, громадські активісти.

На 2017-ий рік на заходи, передбачені програмою, планується фінансування в розмірі 540 тис. грн., на наступні два роки, попередньо, по 500 тисяч. Одним із додатків до Програми визначено, на що, насамперед, потрібні кошти: виготовлення необхідної протокольної атрибутики та інформаційних друкованих матеріалів, сувенірів пов’язаних із символікою, історією, економічним потенціалом, культурним надбанням міста; розробка та виготовлення мобільного інформаційного стенду про туристичний потенціал Ужгорода для участі у туристичних виставках та ярмарках; організаційна підтримка та проведення конференцій та семінарів; випуск карти міста для безкоштовного розповсюдження; виготовлення та розміщення інформаційних вітрин Турінфоцентру з рекламною продукцією та інформаційними матеріалами в готелях, аеропортах, залізничних вокзалах та автовокзалах тощо.

У програмі визначено також комплекс найбільш серйозних проблем, які заважають розвитку туристичної галузі міста: недостатній обсяг інвестування у розвиток галузі; відсутність комплексного підходу до реклами туристичного потенціалу міста Ужгород; відсутність єдиної цілісної системи координації розвитку сфери туризму в місті та інші.

Наводяться й показники надходжень у різні роки до бюджету Ужгорода від туристичного збору. За останні 5 років вони зростають, що дає можливість використання безпосередньо цих коштів на розвиток туристичної сфери обласного центру Закарпаття.

Під час обговорення міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відзначив належний рівень організації фесту «Закарпатське Божоле – 2016», який проходив у минулі вихідні, подякував організаторам.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

23 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів