Кількість нещасних випадків на залізницях Закарпаття зросла на 20%

Кількість нещасних випадків на залізницях Закарпаття зросла на 20%
На Закарпатті кількість травмованих сторонніх транспорту осіб на залізниці зросла на 20 відсотків порівняно з минулим роком.

 

Серед основних причин – нехтування основними елементарними правилами безпеки. Особливого занепокоєння викликає і робота ринків у безпосередній близькості до залізничних колій. Внаслідок реорганізації, на «Укрзалізниці» ліквідовано міліцію залізничного транспорту, яка забезпечувала правопорядок на залізницях, що значно погіршує ситуацію з безпекою на цьому виді транспорту.

Про це йшлося під час наради з питань безпеки на залізничному транспорті, яка відбулась в Закарпатській ОДА. Участь у засіданні взяли  залізничники, представники обласного управління Укртрансбезпеки, Націполіції, Служби автомобільних доріг, а також спеціалісти  профільних департаментів Закарпатської ОДА.

 Нині в області  розташовано 266 залізничних переїздів, через 207 з них  пролягають автобусні маршрути. З огляду на це, під час наради фахівці значну увагу приділили питанню руху шкільних автобусів через залізничні переїзди. Також наголосили на чим швидшому усуненню недоліків на залізничних переїздах області, виявлених під час комісійних обстежень. Це, зокрема, неналежне облаштування дорожнього покриття та дорожніх знаків.

За підсумками наради надано конкретні доручення залізничникам та відповідним обласним службам по усуненню недоліків, задля зменшення травматизму на залізничному транспорті.  

У зв’язку з наближенням новорічно-різдвяних свят, «Укрзалізниці» рекомендували розглянути можливість збільшити кількість потягів до області та оперативно реагувати на потреби гостей краю. Оскільки, як наголошувалось, місця у туристично-готельних закладах області заброньовані майже стовідсотково, а гірськолижний сезон, за прогнозами синоптиків, буде сприятливим. 

Джерело: Прес-служба ОДА

               

 

 

23 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів