Угорщина допоможе Закарпаттю впорядкувати річки, - пообіцяв Міністр Семерак

Угорщина допоможе Закарпаттю впорядкувати річки, - пообіцяв Міністр Семерак
Остап Семерак: «Україна та Угорщина домовилися про майбутню співпрацю щодо впорядкування річок на Закарпатті»

 

Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері та вироблять спільний план майбутнього співробітництва.  Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з Міністром національного розвитку Угорщини  Міклошем Шестаком, яка відбулась в рамках офіційного візиту 24 та 25 листопада української урядової делегації в Угорщині..

«Ми маємо спільний кордон і спільний інтерес у природоохоронній роботі. Міклош Шестак добре знайомий із проблемами наших прикордонних регіонів. Українська делегація домовилася про вироблення спільного плану співпраці, у якому, зокрема, стануть пріоритетними питання впорядкування водних об’єктів  на Закарпатті», - повідомив Остап Семерак.

Він зазначив, що актуальними залишаються питання посилення співпраці між Україною та Угорщиною щодо  удосконалення систем прогнозування та моніторингу паводків, а також  можливостей акумулювання паводкового стоку у гірських та рівнинних місцевостях.

«Протягом останніх років, зокрема за фінансової допомоги Угорщини, проводяться роботи з модернізації спільної інформаційно-вимірювальної системи  «Тиса»,  яка призначена для прогнозування паводків та вжиття заходів щодо захисту територій від можливих затоплень. З огляду на це Україна зацікавлена у залученні фахівців та підтримці цього проекту», - зазначив Остап Семерак.

Він підкреслив, що все ж першочерговим напрямком міжнародного співробітництва України з Угорщиною є перехід  на європейські стандарти експлуатації і обслуговування прикордонних гідротехнічних споруд, обробка і передача інформації з питань протипаводкового захисту, надзвичайних ситуацій, гідрометеорології, якості прикордонних вод та обліку використання водних ресурсів.

За матеріалами сайту Мінприроди України

 

25 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів