Фільм закарпатця В’ячеслава Бігуна «Її хліб насущний» покажуть всій Україні

Фільм закарпатця В’ячеслава Бігуна «Її хліб насущний» покажуть всій Україні
26 листопада «UA. Перший» демонструватиме фільм В’ячеслава Бігуна «Її хліб насущний» з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору.

 

Глядачі зможуть побачити фільм двічі: в 9:40 та 15:10.

Випікаючи хліб, 95-річна Лідія, уродженка Херсона, яка зараз живе в Таллінні, пригадує свою складну молодість: вона розкриває секрети свого життя та розповідає, як пережила найбільший голод у Європі, Голодомор.

Прем’єра фільму відбулася восени 2015 року в Естонії. Загалом фільм показали більше 10 разів на кінофестивалях в Естонії, Португалії, США та Україні.

Стрічку відзначено нагородами VII Всеукраїнського кінофестивалю «Молоде кіно» в номінації «Краща героїня», ІІ Бердичівського кінофестивалю «Зоряне містечко» як кращий документальний фільм, а також Міжнародного кінофестивалю «Любов врятує світ» «За кращу режисуру в документальному кіно». Фільм постійно демонструє відвідувачам Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

Нагадаємо, що фільми В. Бігуна, родом із Закарпаття, за останні три роки мали більше ста показів у 29 країнах і станом на жовтень 2016 року їх удостоєно 15 нагород. Йдеться передусім про такі сім фільмів режисера, як «Пенальті правосуддя», «Мати. В ім’я мільйонів», «Її хліб насущний», «Страсті», «Лист Тарковському», «Шевченко живе. Зізнання Лесі» та «Найближчі до Бога».

Джерело: Закарпаття онлайн

 

26 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів