Мозок сприймає спирт як повноцінну "їжу" - вчені

Мозок сприймає спирт як повноцінну "їжу" - вчені
Організм алкоголіків відмовляється від споживання їжі.

 

Вчені заявили про те, що мозок вважає спирт повноцінної "їжею" і зменшує споживання інших видів їжі. Висновки вчених були опубліковані в журналі Pharmacology, Biochemistry and Behavior.

У ході дослідження вчені стежили за поведінкою лабораторних щурів, яких вони ставили перед вибором: пити звичайну воду або "щурячу горілку", 20 і 30% розчин спирту, доступ до якого дослідники не обмежували. Через деякий час більшість тварин переключилась на алкоголь і стала пити виключно його, а не воду.

При цьому, вживання "щурячої горілки" ніяк не позначалося на енергетичному обміні гризунів, оскільки вони вживали стільки ж калорій, що і до того, як стали алкоголіками. Це відбувалося з тієї причини, що кількість споживаної ними їжі зменшувалася паралельним курсом зі зростаючими обсягами "горілки", яку вони пили кожен день.

Подібний результат, як вважають вчені, говорить про те, що мозок і центри насичення і голоду в ньому вважають етиловий спирт і всі форми алкоголю "повноцінною" їжею, альтернативою іншим видам їжі, а не чимось абсолютно чужим і незнайомим.

На думку дослідників, це пояснює те, чому алкоголізм не супроводжується ожирінням, незважаючи на високу калорійність спирту. Раніше вчені знайшли докази безпосередньої залежності між вживанням алкоголю і розвитком раку. Алкоголь може стати причиною розвитку, щонайменше, семи видів раку, а не тільки раку печінки, як вважалося раніше.

Джерело: DT.UA

 

 

26 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів