Фільми В'ячеслава Бігуна сьогодні можна подивитись он-лайн

Фільми В'ячеслава Бігуна сьогодні можна подивитись он-лайн
Закарпатець В'ячеслав Бігун, автор документальних фільмів, показаних на більш ніж 100 кінофестивалях та нагороджених 50 відзнаками, сьогодні представить спеціальний інтернет-показ двох своїх фільмів, присвячених жертвам Голодомору.

 

Всі бажаючі з 20.00 зможуть онлайн переглянути бездіалогову екранізацію оповідання О. Довженка "Мати" – художній фільм "Мати. В ім'я мільйонів", який здобув 5 фестивальних нагород. Його показували у 20-ти країнах світу: Австралії, Австрії, Греції, Естонії, Італії, Канаді, Китаї, Мальті, США, Угорщині тощо. Європейська прем'єра фільму відбулася у Страсбурзі, а одну з 5-ти нагород фільму отримала Леся Липчук за кращу жіночу роль.

Друга стрічка – "Її хліб насущний" – про 95-річну Лідію, уродженку Херсона, котра зараз проживає у Таллінні. Вона пригадує свою молодість та розповідає, як пережила найбільший голод у Європі. Фільм відзначено нагородами VII Всеукраїнського кінофестивалю "Молоде кіно" в номінації "Краща героїня", ІІ Бердичівського кінофестивалю "Зоряне містечко" як кращий документальний фільм, а також Міжнародного кінофестивалю "Любов врятує світ" "За кращу режисуру в документальному кіно". Також його постійно демонструють відвідувачам Національного музею "Меморіал жертв Голодомору".

Побачити стрічки закарпатця можна з 20.00 за посиланням, повідомляє ПроЗахід

 

27 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів