З Нового року бюджетні лікарі на Закарпатті воюватимуть за пацієнтів

З Нового року бюджетні лікарі на Закарпатті воюватимуть за пацієнтів
Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, які важливі зміни чекають українську медицину з 1 січня 2017 року.

 

За її словами, сімейні лікарі, педіатри та терапевти почнуть підписувати контракти з пацієнтами на рік. «Кожен лікар отримає гроші за реальну людину, яку він веде, і яка уклала з ним договір», – зазначила Супрун в в інтерв’ю НВ.

Глава МОЗ підкреслила, що у громадян буде право самостійно вибирати собі лікаря і право змінити його після закінчення контракту, якщо лікар з якихось причин перестане влаштовувати пацієнта.

«У той же час лікар теж буде зацікавлений у своїй репутації і кількості пацієнтів, адже до цього буде прив’язаний його дохід», – пояснила Супрун.

Вона розповіла, що з 1 січня також почнеться реімбурсація ліків (відшкодування громадянам витрат на придбання лікарських засобів) від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і бронхіальної астми.

Супрун зазначила, що надалі медустанови так само будуть належати міським або обласним радам, але зможуть отримувати фінансування від інших джерел, наприклад, здавати приміщення в оренду, самостійно визначати, яке обладнання купувати або, можливо, краще не купувати, а взяти в оренду.

«Ідея в тому, що лікарі на місцях краще розуміють, що їм потрібно», – розповіла Супрун.

 

29 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів