На Закарпаття пускатимуть авто рівня євро-2 без розмитнення?

На Закарпаття пускатимуть авто рівня євро-2 без розмитнення?
Готується законопроект, за яким на машинах з іноземними номерами по країні можна буде їздити цілий рік.

 

Питання з реєстрацією в Україні автомобілів на іноземній реєстрації може вирішитись уже до Нового року, - передають "Українські реалії" з посиланням на ubr.ua.

Про це повідомив народний депутат Володимир Парасюк.

Він є одним з ініціаторів підготовлюваного законопроекту на цю тему, який повинен з'явитися вже на днях в профільному комітеті Верховної Ради. За словами Парасюка, документ передбачає внесення змін до Митного кодексу, згідно з якими авто на іноземній реєстрації можна буде експлуатувати в нашій країні в режимі тимчасового ввезення протягом одного року, і не тільки нерезидентам, а й громадянам України. Нагадаємо: зараз такі машини повинні виїжджати за межі країни кожні п'ять днів.

У пільговому режимі завозити автомобілі без їх розмитнення зможуть тільки приватні особи та виключно для власного користування, а не для продажу. Щоб в Україну не потрапляв відвертий металобрухт, планується встановити планку - не нижче рівня Євро-2 (зараз в країну можна завозити автомобілі не нижче рівня Євро-5). Мається на увазі, що ті авто з іноземними номерами, на яких українці і зараз їздять по країні (за різними схемами, а то і зовсім нелегально), повинні будуть виїхати, а потім знову заїхати зі сплатою невеликого "внеску" (близько 6 тис. грн. )

Такі авто потім потрібно буде реєструвати в сервісних центрах МВС. Натомість власнику видадуть номерні знаки українського зразка, але, можливо, вони будуть якось відрізнятися від всіх інших. Водія також зобов'яжуть придбати український страховий поліс ОСАГО.

Цікаво, що на порівняно нові авто з пробігом ці правила не поширюватимуться. Якщо українець захоче придбати легковик рівня Євро-5 або Євро-6, він буде зобов'язаний його розмитнювати зі сплатою всіх податків.

Парасюк пояснює, що для любителів "свіжих" іномарок і так передбачили зниження акцизу. До того ж перешкода у вигляді розмитнення дозволить максимально пом'якшити удар від нововведень для автосалонів, які торгують новими машинами. "Той, хто хотів купити новий автомобіль - він його купить. А як бути тим, хто не може купити? Я хочу, щоб в кожній українській родині був хоч якийсь автомобіль, а то і два-три. Але зараз у людей немає грошей купувати нові іномарки ", пояснює народний депутат.

Він упевнений, що бюджет від таких нововведень тільки виграє.

"Ми очікуємо значні надходження від легалізації в Україні автомобілів на іноземній реєстрації. Порахуйте самі, якщо 1, 48 млн, автомобілів (дані УКРІНФОРМ) виїдуть за кордон, а потім заїдуть зі сплатою 6 тис грн., то бюджет додатково отримає понад 8 млрд. гривень . І ніякої корупції", підрахував Парасюк.

На його думку, за рік дії пільгового режиму в Україні вдасться легалізувати 1 млн. старих іномарок.

Раніше глава ВААІД Олег Назаренко на свій сторінці в Фейсбук різко розкритикував ідею народних депутатів дозволити розмитнення авто на іноземних номерах "в безпроцентну розстрочку на 33 роки". Чутки про появу законопроекту, що містить таку норму мусувалися серед автолюбителів весь минулий тиждень Чи йде мова про законопроект Парасюка або ж в надрах Верховної Ради готується ще один документ на цю теми - поки неясно.

Але можна прогнозувати, що при появі будь-якого "пільгового" законопроекту імпортери задіють усі свої лобістські можливості, щоб його пригальмувати.

 

29 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів