Де, крім Ужгорода, можна побачити цікаві скульптури

Де, крім Ужгорода, можна побачити цікаві скульптури
Серед численних традиційних та історичних пам'яток зустрічаються вельми оригінальні скульптури, при створенні яких скульптори і художники не обмежували себе ніякими формальностями і стандартами.

 

Мустанги Лас-Колінаса, Техас, США

Це одна з найбільших скульптурних груп коней в усьому світі. Бронзові статуї більші від реальних мустангів в 1,5 рази, хоча на фотографіях їх величина може здатися не настільки значною через виотні будівлі поблизу. Біля ніг тварин встановлені спеціальні фонтани, які імітують бризки від копит.

Пам'ятник жіночій сумочці, Італія

Скульптура була вперше представлена в Італії на виставці "Думки. Простір. Діалог між природою і уявою".

Пам'ятник дизайнеру, Красноярськ, Росія

Пам'ятник є робочим місцем дизайнера-поліграфіста: стіл, стілець, комп'ютер, настільна лампа і навіть куртка - немає тільки самого дизайнера-поліграфіста.

Зав'язаний вузлом пістолет, Нью-Йорк, США

Скульптура створена шведським художником Карлом Фредріком Рейтерсвордом (Carl Fredrik Reuterswärd) в кінці 1980 року в пам'ять про вбивство Джона Леннона.

Мандрівник, Марсель, Франція

Це ціла серія фігур, що прикрашають не тільки вулиці Марселя, але і багато знаменитих світові виставки, присвячені сучасному мистецтву.

Невідомий чиновник, Рейк'явік, Ісландія

"Невідомого чиновника" в 1994 році створив ісландський художник і скульптор Магнус Томассон. Це сама дотепна і виразна скульптура в Рейк'явіку, багатому на маленькі архітектурні форми. І при цьому сама непомітна.

Хедінгтонская акула, Оксфорд, Великобританія

Сенс скульптури набагато глибший, ніж може здатися на перший погляд: вона була встановлена до 41-ї річниці падіння атомної бомби на Нагасакі. Акула зображає красиву, але потенційно смертельну ракету.

De Vaartkapoen, Брюссель, Бельгія

Пам'ятник встановлено в 1985 році на одній з вулиць Брюсселя в районі Моленбік. Сюжет нагадує сцену з коміксу: з каналізаційного люка несподівано висовується молодий жартівник і звалює поліцейського з ніг, хапаючи охоронця порядку за ногу. Автор - бельгійський скульптор Том Францен.

Пам'ятник Нельсону Манделі, ПАР

Профіль Нельсона Мандели виконаний з 50 сталевих колон-пластин - за кількістю років з дня арешту Мандели. Його образ видно тільки з певної точки, з інших ракурсів це просто набір стоять поруч один з одним стовпчиків.

Сила природи, Катар

Так називається серія скульптур італійського художника Лоренцо Куїн (Lorenzo Quinn), в яких зображена жінка, що утримує земну кулю шматком тканини. Скульптури встановлені в багатьох містах по всьому світу - в Англії, США, Монако і Сінгапурі.

Обручки, Ванкувер, Канада

Одна з найоригінальніших пам'яток Ванкувера. Кільця зроблені зі сталі, алюмінію і скла. Вони розташовані під кутом, і здається, ніби-то ось-ось втратять рівновагу. Насправді «Обручки» щільно "сидять" на своїй підставці, символізуючи міцність шлюбного союзу.

Люди біля річки, Сінгапур

Чонг Фах Чонг (Chong Fah Cheong), автор цієї композиції, відомий великою кількістю скульптур, що зображують людей, які живуть і працюють на березі річки Сінгапур.

Пам'ятник Францу Кафці, Прага, Чехія

Авторська ідея скульптора Ярослава Рони достеменно невідома. Одна з версій стосується оповідання Кафки «Історія однієї боротьби», герой якого позаздрив випадковому попутнику і виліз до нього на плечі, щоб побачити світ чужими очима. Опинившись в «чужій шкурі», він позбувся заздрості до незнайомця, оскільки у кожного свій біль.

Чиновницька Феміда, Данія

Скульптура данського художника Йенса Галшіота є гладкою фігурою богині правосуддя - символу багатого індустріального світу, - яка сидить на спині худого, виснаженого африканця.

Пам'ятник Зигмунду Фрейду, Прага, Чехія

За однією з популярних версій, Давид Чорний так показав відірваність інтелігенції від простого народу. Майстер вклав у своє творіння таку магічну привабливість, що гості Праги ніколи не пробачать собі, якщо не подивляться на "підвішеного" кам'яного Фрейда.

Джерело: adme.ru

 

29 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів