Олександр Гаврош презентував «Сім п’єс про любов до Батьківщини»

Олександр Гаврош презентував «Сім п’єс про любов до Батьківщини»
Видання підготоване до 25-річчя Незалежності України та 70-річчя заснування Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв.

 

До збірника увійшли тільки сім п’єс на закарпатську тематику: «Князь Корятович», «Славний отаман, Пинтя-капітан», «Ромео і Жасмин», «Коля», «В Парижі гарне літо…», «Meine liebe Віра». «Ромео і Жасмин неодмінно повернуться із вирію на рідну землю, Віра ніколи не залишиться на чужині, князь Корятович завжди буде боронити рідний край, а Ерделі ще прославить Закарпаття, бо цих та інших героїв п’єс закарпатського драматурга Олександра Гавроша об’єднує одне – любов до Батьківщини», - йдеться в анотації до книги.

Крім власне текстів, книга вміщує театральну візитівку Олександра Гавроша, яка відображає публікації п’єс у періодичних виданнях, постановки вистав на сценах Києва, Одеси, Дніпра, Ужгорода, Вижниці, відзнаки вистав та премії.

Олександр Гаврош – автор близько півтора десятка п’єс для дорослих та дітей, які з успіхом йдуть на українських сценах.  П’єси ужгородця відзначені конкурсами «Коронація слова» (2007, 2008, 2011), «Корнійчуковською премією» (2014) та Закарпатською обласною премією імені Федора Потушняка (2015).

Uzhgorod.net.ua

 

30 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів