Військовослужбовець про потреби військових, службу на Сході та тонкощі професії

Військовослужбовець про потреби військових, службу на Сході та тонкощі професії
Про свою службу в армії та війну на сході розповів відомий в Україні військовий В’ячеслав Харченко.

 

В’ячеслав Харченко зазначив, що зараз в Ужгороді багато людей, які повернулись зі Сходу і створили громадські організації ветеранів АТО.

«На мою думку, перш за все робота громадських організацій повинна бути направлена на забезпечення військових на «передку».  Бійцям потрібні тепловізори, адже зараз короткий світловий день і хлопці по 16 годин перебувають у темряві», - розповів Харченко.

Він також підкреслив, що бойові дії і погодні умови дуже сильно попсували ті тепловізори та техніку, якою зараз користуються військові.

Військовий також підкреслив, що Громадські організації повинні знати потреби військових, відстоювати не тільки свої права, але і тих, хто зараз воює. 

Прокоментував Харченко і ситуацію із виділенням земельних ділянок учасникам АТО. Військовий впевнений, що військові заслуговують на особливе відношення, але воно має бути не фанатичним, а обміркованим. 

«Так, військові повинні мати якісь преференції, але я не бачу різниці між вчителькою, яка пропрацювала 30 років у школі чи ветерана праці, який 40 років віддав заводу. Вони так само повинні отримувати земельні ділянки та квартири», - зазначив «атошник». Окрім того, він зазначив, що Громадські організації ветеранів АТО в першу чергу повинні підтримувати військових та не давати владі користуватись службовим становищем.

Схвально В’ячеслав Харченко відгукувався про роботу волонтерів. Він сказав, що вони дуже допомагають у забезпеченні необхідними речами.

«Так, армія нас забезпечує повністю, але дуже приємно отримати від них домашнє печиво чи тушонку. Також вони нам привозять теплі ковдри чи одяг, якого завжди бракує», - сказав військовий. 

Харченко також розповів, що більшість військових, які зараз воюють на Сході – це контрактники. На думку військового, це добре, бо це люди іншого складу і іншого відношення до роботи. Вони не думають про те, щоб скоріше поїхати додому, вони повністю відреклись від буденних проблем, вони мають інші цінності та думки.  

 

01 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів