Закарпатському Аварійно-рятувальному загону спеціального призначення виповнилося 11 років

Закарпатському Аварійно-рятувальному загону спеціального призначення виповнилося 11 років
Аварійно-рятувального загін було створено в Ужгороді 30 листопада 2005 року.

 

Безпеку людей їх захищеність від шкідливого впливу природних та техногенних надзвичайних ситуацій уже 11 рік разом з іншими державними структурами забезпечують працівники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області.

Цей оперативно-рятувальний підрозділ також бере участь у антитерористичній діяльності: знешкоджує та очищує місцевість від вибухонебезпечних предметів. Крім саперів в загоні є групи водолазно-рятувальних робіт та радіаційного й хімічного захисту. Безпекою в горах опікуються професіонали гірської пошуково-рятувальної частини. На озброєнні спецпризначинців різноманітна техніка та обладнання, що використовуються у повсякденній роботі. Це і важка інженерна техніка, яку можна ефективно застосовувати в умовах низьких температур та снігових заметів; автомобілі розмінування, аварійно-рятувальні машини іноземного виробництва та інші. 

Вітати рятувальників прийшли багато друзів, коллег та ветеранів рятувальної справи. Розпочалося дійство з привітання начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області полковника служби цивільного захисту Романа Гудака, котрий вручив найкращим рятувальникам нагороди, грамоти та чергові спеціальні звання. 

Зі словами подяки, добрими побажаннями та подарунками завітали на свято й предстанвики влади. 

Після завершення урочистої програми працівники загону та гості мали змогу почастувати польовою кухнею. Вже традиційно до свята рятувальники готують бограч та польову кашу, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі У ДСНС України у Закарпатській області.

 

02 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів