Конфлікт у пункті пропуску "Ужгород"– "пересічники" VS прикордонники: сам … "поганий"!

Конфлікт у пункті пропуску "Ужгород"– "пересічники" VS прикордонники: сам … "поганий"!
Група закарпатських "пересічників" мають свою версію конфлікту, який виник увечері 30 листопада в пункті пропуску "Ужгород".

 

Нагадаємо, прес-служба  Чопського прикордонного загону повідомила, що 30 листопада близько 22-ї години, після проходження усіх видів контролю на виїзд з України у пункті пропуску «Ужгород», 7 транспортних засобів з іноземною реєстрацією під керуванням громадян України, під’їхали до лінії державного кордону та розвернулись в бік зустрічної смуги. Один із пасажирів, залишивши транспортний засіб, відсунув металеву загорожу та запустив інші автомобілі на зустрічну смугу, яка веде в бік України. Після чого водії зупинились та заблокували в’їзд до пункту пропуску.

Крім того, власники автомобілів з іноземною реєстрацією та пасажири даних транспортних засобів поводили себе нетактовно, вживали ненормативну лексику та погрожували правоохоронцям фізичною розправою. У відповідь співробітники Держприкордонслужби, у межах своїх повноважень, до одного з правопорушників змушені були застосувати засоби фізичного впливу. Осіб, які здійснювали перекриття руху автомобілів притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.202 та ст.185-10 КУпАП.

Однак журналіст Павло Білецький заявляє, що прикордонники побили "пересічників" і провокували їх. Зокрема, у Фейсбук повідомляє: "Для розуміння ситуації, що склалася вчора ввечері на КПП "Ужгород" розповім трохи передісторії та деталей. Вчора «ГО ЗАВТРА», яка займається захистом прав автомобілістів з іноземною реєстрацією виключно у правовому полі й офіційно виступала проти перекриття доріг та кордонів, отримала офіційні відповіді на свої інформаційні запити від Закарпатської митниці та Держприкордонслужби щодо незаконного встановлення розмежувальної тимчасової огорожі на КПП "Ужгород". Відповідно, я як журналіст посприяв колегам у підготовці невеличкого розслідування на цю тему з ілюстрацією документів. Відтак поширив матеріал у соцмережах. Очевидно, це не сподобалося керівництву Чопського прикордонного загону.  Адже під вечір, коли я з товаришем заїхав у пункт пропуску "Ужгород" для так званої "пересічки", нас і інших водіїв працівники прикордонної служби не випускали з поля зору, провокували, знімаючи на службову камеру та засвічуючи в очі ліхтарем. Прикордонники всіляко шукали приводу для розправи зі мною і зрештою заблокували мене та ще з десяток водіїв у пункті пропуску, не впускаючи в Україну. Там намагалися одягнути на нас кайданки, "шиючи" нам порушення режиму руху, викручували руки, стусали і знімали це все на відеокамеру та мобільні телефони. Після чого склали по 2 протоколи за непокору та за порушення режиму руху у пункті пропуску. Таким чином працівники Чопського прикордонного загону оголосили відкриту війну проти "пересічників". Це видно неозброєним оком. Адже автомобілі "пересічників", зокрема на КПП "Ужгород "саме прикордонники перевіряють прискіпливіше, вони ж спеціально затягують процес оформлення таких водіїв та їхніх автомобілів, аби морально тиснути на цих людей"…

 

02 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів