Скільки ялинок хочуть і отримають ужгородці на цьогорічні свята

Скільки ялинок хочуть і отримають ужгородці на цьогорічні свята
Зима в Ужгороді розпочалася стрімко. Уже у перший її день місто над Ужем засипало снігом. Навкруги потрохи починає відчуватись атмосфера прийдешніх свят. І ніщо не може краще доповнити новорічні свята, ніж красуня-ялинка.

 

Минулого року Ужгород мав нагоду милуватись аж трьома ялинками: на площах Театральній, Народній та Петефі.

За попередньою інформацією, отриманою журналістами Сайту міста Ужгорода в ужгородській мерії, цього року в обласному центрі Закарпаття також встановлять 3 ялинки. 

jolka2_fit_content_width

«Цьогоріч ялинка буде на Театральній. За попередньою інформацією – буде і на Петефі. Встановлення ялинок плануємо розпочати 12-13 грудня, аби могли відкрити їх 19 грудня. Ялинка буде «жива», Ужгороду її подарують. Щодо прикрас – будуть і минулорічні, і нові», - зазначає прес-секретар мера Ужгорода Алла Кохан.

Дізналивася думку городян стосовно того, яку ялинку нам потрібно: «живу» чи «штучну».

Мухамед уже тривалий час живе в Ужгороді. Каже, однієї ялинки достатньо:

«Не знаю. Краще живу ялинку. Вона гарніша. На мою думку, у маленькому місті достатньо однієї ялинки. Але для краси можна поставити і дві, і три (сміється – авт.)».

IMG_2289

Тетяна також за «живу» ялинку, проте, каже, що для міста це - дорого:

«Жива ялинка красивіша. Просто вона дорога. Та й достатньо нам однієї на Театральній. От на Петефі ж росте, і її теж прикрашають. Гарно, коли прикрашають ялинку, яка росте. І людям треба ще десь і ходити, та й дітки там бігають».

IMG_2306

Важливою є думка тих, хто справді вірить у новорічні чудеса, і ялинка для них є магічним атрибутом. Тож звертаємо увагу на двох хлопчиків, які бавляться серед залишків снігу. Думки Микити та Михайла різняться. Перший – за «штучну» ялинку:

«Треба ставити «штучну» ялинку. Бо так ми зможемо зберегти мільйони дерев. І достатньо однієї ялинки, тут, на площі Театральній».

Михайло, у свою чергу, хоче живу:

«Краще живу ялинку ставити. Так красивіше».

IMG_2296

Поговоривши із хлопчиками, намагаємось поспілкуватись із дідусем, який проходив поруч. Василь каже, що «штучна» ялинка «хімічна»:

"В Ужгороді потрібно ставити живу ялинку. Штучна - то не  ялиця і вона не святкова. Вона хімічна. Але діти радіють справжній, живій ялинці. Треба ставити ялинку і на Театральній, і на Петефі. На Театральній – велике дерево, а на Петефі – трохи менше".

IMG_2301

Насамкінець, помічаємо пару закоханим, які саме «воркують» посеред Театральної. Дівчина Валентина виявилась більш комунікабельною, на відміну від свого обранця:

«Гадаю, що краще ставити «штучну» ялинку. Чим вона гірша від «живої»? Хіба що запаху не має. А виглядає така ялинка дуже природно. І однієї головної ялинки в Ужгороді достатньо. Навіщо на Петефі?».

IMG_2311

Як поінформували джерела в Закарпатській ОДА, ялинку перед "білим домом" встановлять найближчим часом. Вона традиційно буде "живою" і їхатиме в Ужгород з Рахівщини.

За матеріалами сайту 0312.ua

 

05 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів