Унікальний музей відкрили в Пилипці

Унікальний музей відкрили в Пилипці
У селі Пилипець відкрили унікальний музей, де представлені лижі. Відвідувачі можуть подивитися і на стародавні полози для пересування по снігу, і на сучасне лижне спорядження.

 

Приватному підприємцю Володимиру Петрище спало на думку заснувати на власному туристичному об’єкті заклад із зібранням… лиж. Така ідея виникла небезпідставно, адже у цьому краї за зимової пори спостерігається паломництво любителів гірськолижного відпочинку. У приміщенні, де здається напрокат сучасна лижна амуніція, він виставив і колекцію полозів для пересування на ногах по снігу з давніх часів. З-поміж них - лижі прадідівського саморобного ґатунку, які виготовлялися з бука, явора, ясеня. Є тут лижі з маркою “Бескид”, на яких підкорили Північний полюс. Впадають в око і довжелезні дерев’яні лижі, серійне виробництво яких за спецзамовленням у 30-і роки минулого століття було налагоджено у Мукачеві для австрійського війська, яке дислокувалося у Карпатах.

“Експонатів з часом побільшає, – оптимістично заявляє колекціонер, – бо музей ще молодого віку”.

А своєрідним вказівником місця розташування закладу служить химерна подвірна огорожа, викладена з вже непридатних для користування лиж.

На фото Володимир Петрище демонструє лижі для австрійського війська.

За матеріалами Голосу Карпат.

 

05 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів