Комунальники в Ужгороді чистять військове кладовище

Комунальники в Ужгороді чистять військове кладовище
На військовому кладовищі в мікрорайоні «Шахта» біля обласного кардіодиспансеру в Ужгороді працівники комунального підприємства «Ужгородський комбінат комунальних підприємств» видаляють чагарники, розчищають територію.

 

Почали роботи з правого боку, згори, і поступово спускаються до вулиці Тімірязєва.

Як відомо, вже кілька років поспіль ідеться про відновлення цього, вже не діючого для проведення поховань, цвинтаря. Планується зробити тут меморіал загиблих під час Першої світової війни.

За дослідженнями працівників військового архіву Праги, є детальні відомості про більш ніж тисячу похованих, а це – воїни 12 країн: чехословаки, австрійці, італійці, угорці, німці, поляки, румуни, росіяни, югослави. Чи не найбільше могил – чехословацьких військових, перші з них датуються 1914 роком, останні – періодом Другої світової війни. Є навіть могили двох жінок із різних країн. Також існує невеликий сектор поховань померлих у міжвоєнний час.

До відновлення кладовища долучилися партнери Закарпаття з краю Височина, частково проект фінансує міністерство оборони Чехії. Зустріч з цього приводу із чеськими партнерами міський голова Ужгорода Богдан Андріїв мав на початку жовтня цього року.

Щоб якомога швидше провести реконструкцію цвинтаря, вже зараз проводиться очищення території, а вона складає трохи більше двох гектарів.

Як виглядають розчищені території і там, де роботи ще будуть виконувати - на фото.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

06 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів