Закарпатські місцеві бюджети таки змушені будуть фінансувати медицину і освіту

Закарпатські місцеві бюджети таки змушені будуть фінансувати медицину і освіту
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо реформи фінансування освіти, медицини та соціальної сфери.

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, доповідаючи щодо законопроекту, що він необхідний для ухвалення збалансованого бюджету країни на наступний рік.

«Цей проект закону є дуже важливим, оскільки у ньому закладаються зміни у фінансуванні освіти, медицини та соціальної сфери, які стимулюють реформи у кожній з галузей», - сказав Данилюк.

Він зазначив, що цей законопроект передбачає подальшу децентралізацію, передачу повноважень і відповідальності на місця. Передбачається, що місцеві бюджети будуть самостійно утримувати школи, а зарплати працівникам сфери освіти будуть покриватися за рахунок субвенції з держбюджету. Підготовка фахівців у профтехучилищах здійснюватиметься тільки за професіями загальнонаціонального значення, перелік яких встановлює Кабмін. Також на місця передається зобов'язання фінансувати пільговий проїзд у громадському транспорті.

За матеріалами УНІАН 

 

 

07 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів