Ліщишина, чоловіка якої піймали на «дипломатичній» контрабанді, може отримати вибачення і грошову компенсацію

Ліщишина, чоловіка якої піймали на «дипломатичній» контрабанді, може отримати вибачення і грошову компенсацію
Оксана Ліщишин – колишній перший секретар посольства України в Словаччині, подала судовий позов одночасно проти Міністерства Закордонних справ України, проти заступника глави МЗС, що курує кадрові питання, та проти голови комісії, яка підтвердила порушення присяги Оксаною Ліщишин.

 

Нагадаємо, чоловіка дипломатки затримали при спробі перевезти через кордон велику партію цигарок контрабандою під виглядом дипломатичного вантажу.

Президент України через цей скандал звільнив Посла України у Словаччині, а у вересні Оксану Ліщишин звільнили з дипломатичної служби через порушення присяги.

На порталі "Судова влада України" є інформація про скаргу № 826/15473/16, подану Ліщишиною, однак детальний текст позовних вимог наразі не оприлюднюється.

МЗС та два дипломати зазначені у повідомленні порталу як "боржники" екс-дипломата.

Проте джерела «Європейської правди»  у МЗС повідомляють, що скандально відомий дипломат вимагає скасувати її звільнення з дипслужби, відновити на роботі в посольстві, а також компенсувати матеріальні збитки.

Суд в Ужгороді визнав чоловіка дипломатки Сергія Ліщишина винним у спробі контрабанди цигарок через митний кордон України.

У попередній ухвалі суду стверджувалося, що Ліщишин пред’явив на митниці дипломатичний паспорт і лист про диппошту за підписом дружини, першого секретаря посольства. Товар і мікроавтобус було конфісковано, проте станом на 7 грудня на порталі "Судова влада України" зазначено, що Ліщишин успішно оскаржив постанову про визнання його винним. За даними порталу, постанову було змінено. Водночас рішення про її зміну та текст нової постанови наразі не опубліковані.

 

08 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів