Як Закарпатці ставляться до патрульної поліції, - коментар фахівців

Як Закарпатці ставляться до патрульної поліції, - коментар фахівців
Результати соціологічного дослідження щодо довіри до патрульної поліції оприлюднили в Ужгороді.

 

За словами соціологів, було опитано більш ніж півтисячі респондентів, з яких більшість припала на Ужгород та Мукачево. Так, за результатами опитування 43% осіб стверджують, що вони задоволені роботою патрульної поліції, 47% відповіли, що поліція працює нормально, 7% опитаних оцінюють роботу патрульної поліції як погану і 3% - як дуже погану. 

Загалом близько 55-60% респондентів довіряють патрульній поліції та схвально відгуються про неї. Більш ніж 80% опитаних стверджують, що довірили б свою безпеку новим патрульним поліцейським. 

На питання, що потрібно було б покращити у роботі патрульної поліції, респонденти відповіли про необхідність проводити більше роз’яснювальних заходів щодо правил дорожньої руху, запровадити підрозділи патрульної поліції по всій області. Саме мешканці Мукачівщини підкреслили, що за межами Мукачева немає контролю на дорогах, тому вони відчувають себе незахищеними. 

Серед проблем відзначають, що патрульні не мають досвіду роботи, мало піших патрульних поліцейських та важко додзвонитись на гарячу лінію 102. Більшість опитаних підкреслили своє бажання, щоб патрульна поліція працювала по всій області.

Наприкінці фахівці підкреслили, що очікують зниження рівня довіри до поліції в наступному році. Соціологи пояснили, що зараз високий рівень довіри зумовлений сподіваннями людей на краще та тим, що більшість респондентів ще безпосередньо не стикались  з патрульною поліцією. Ефект відкату можна очікувати в перші три роки, адже люди протягом цього часу звикнуться з роботою поліції, зрозуміють її механізми і тільки тоді можна буде говорити про об’єктивну оцінку», - підкреслила Маріанна Колодій, керівник соціологічного дослідження

Ужгород.нет

 

09 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів