За вирішення питання "пересічників" взялися закарпатські обласні депутати

За вирішення питання "пересічників" взялися закарпатські обласні депутати
У ході другого пленарного засідання 5-ої сесії облради крайові парламентарі підтримали запит свого колеги Андрія Шекети, в якому йдеться про врегулювання питання перетину державного кордону власниками транспортних засобів із іноземною реєстрацією, і який направлено на розгляд Чопського прикордонного загону.

 

У депутатському запиті сказано, що представники громадської організації «Західноукраїнська Асоціація власників транзитних авто та автовласники автомобілів з іноземною реєстрацією із Закарпаття «стверджують, що в середині листопада п.р. після блокування дороги КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» окремими особами, представниками Чопського прикордонного загону без відповідних дозволів та рішень було встановлено обмежувальні конструкції, що унеможливлюють повернення за власним бажанням українських автомобілістів з іноземною реєстрацією, більшість з яких користуються транспортом у режимі транзиту і змушені щоп’ять днів вивозити авто за митну територію.

Після цього основна маса автомобілістів направилися до найближчого пункту пропуску «Тиса», що поблизу Чопа. Нещодавно там, їдучи на так звану «пересічку», загинув наш молодий земляк, інший – перекинувся на авто і ледь лишився живим. Крім того, як на Ужгороді, так і на Чопі утворилися довжелезні черги з автомобілів з іноземною реєстрацією».

Далі наголошується на тому, що «в результаті цих всіх дій для багатьох громадян України та громадян інших країн, які перетинають державний кордон, виникли додаткові незручності, що в свою чергу викликає певну соціальну напругу, про що час від часу повідомляється в ЗМІ. В переддень новорічно-різдвяних свят, коли інтенсивність перетину кордону підвищується, ситуація буде тільки ускладнюватися». 

З огляду на вищезазначене, депутати просять прикордонників вжити всіх можливих заходів для створення комфортних умов при проходженні державного кордону на КПП, посприяти відновленню так званого «малого кругу», а саме: можливості для розвороту на КПП «Ужгород», надати документи, на основі яких були встановлені обмежувальні конструкції.

За матеріалами прес-служби Закарпатської обласної ради

 

09 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів