Рука руку миє, або чому на Закарпатті прикордонники "прикривають" корупціонерів у своїх лавах?

Рука руку миє, або чому на Закарпатті прикордонники "прикривають" корупціонерів у своїх лавах?
Розбиратиметься прокуратура

 

Прокуратурою області вживаються заходи, передбачені Законом України «Про запобігання корупції» щодо усунення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень.

Так, прокуратурою області внесено подання керівнику Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України щодо проведення службового розслідування відносно посадових осіб Чопського та Мукачівського прикордонних загонів.

Зокрема, за результатами судового розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного Ужгородською місцевою прокуратурою відносно інспектора прикордонної служби ВПС «Чоп» Чопського прикордонного загону за порушення останнім вимог щодо сумісництва (ч. 1 ст. 172-4 КУпАП), начальником Чопського прикордонного загону не звільнено останнього на підставі Закону України «Про державну прикордонну службу України» та «Про військовий обов'язок і військову службу».

Аналогічне порушення допущено начальником Мукачівського прикордонного загону при притягненні до відповідальності працівника Мукачівського прикордонного загону.

При цьому, керівниками Чопського та Мукачівського прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України звільнено п’ятьох працівників, притягнутих до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією з підстав невиконання умов контракту, а не за фактом притягнення до відповідальності за діяння, пов’язані з корупцією.

Враховуючи викладене, прокуратура обґрунтовано вважає, що службові особи Чопського та Мукачівського прикордонних загонів безпідставно не звільняють осіб, винних у вчиненні діянь, пов’язаних з корупцією, а також укривають реальні підстави звільнення підлеглих працівників для створення позитивної характеристики загону всупереч непоодиноким випадкам вчинення корупційних діянь військовослужбовцями.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

09 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів