В.о. головного митника Закарпаття відхрестився від причетних до контрабандного скандалу на Лужанці

В.о. головного митника Закарпаття відхрестився від причетних до  контрабандного скандалу на Лужанці
Виконуючий обов’язки керівника Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв повідомив, що пропуск товарів на митному посту «Лужанка», де днями виник корупційний скандал, який набув значного медійного резонансу, проводили посадові особи митниці, призначені на посади попереднім керівництвом, задовго до його (Балуєва - ред.) призначення.

 

За інформацією ДФС у Закарпатській області, напередодні за наказом Балуєва були введені в дію, затверджені головою ДФС, зміни до штатного розпису, в тому числі й щодо митного посту «Лужанка». Станіслав Балуєв підкреслює, що це сприятиме переформатуванню особового складу згаданого підрозділу, а всі винні обов’язково понесуть законне покарання.

Нагадаємо, днями, як встановили оперативники СБУ, на митному посту «Лужанка» окремі працівники Закарпатської митниці пропускали автомашини з товарами без митного оформлення та незаконним звільненням від митного контролю.

Зокрема співробітники СБ України повернули на повторний огляд мікроавтобус, що вже пройшов митний та прикордонний контроль. Під час переогляду правоохоронці виявили понад одну тонну вантажу (одяг, взуття, аксесуари та запчастини до смартфонів), завезеного в Україну без проходження обов’язкових митних процедур.

Також в.о. головного митника Закарпаття нагадав, що 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією:

"Цей день відзначається вже 13 років. Політична конвенція проти корупції була підписана 2003 року. Для Закарпатської митниці ДФС цей день є ще одним приводом звернути увагу на працівників відомства, діяльність яких завдає непоправної економічної та репутаційної шкоди не тільки фіскальному відомству, а й державі в цілому".

Водночас, Станіслав Балуєв додає:

"За нетривалий час, з листопада, виконання мною обов’язків керівника митниці, я докладаю максимум зусиль щоб мінімізувати корупційну складову в діях чи бездіяльності особового складу митниці. Щоденно приділяю цьому значну увагу, зокрема, ініційовано 11 дисциплінарних проваджень, призначено 3 тематичні перевірки. Наразі 4-х посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Також, із 5 грудня 2016 року проводиться комплексна перевірка митниці, ініційована ДФС".

Онак голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль постійно висловлює публічне незадоволення нинішнім керівництвом митниць області і звинувачує саме його у контрабанді, яка йде через кордони краю. За словами Москаля, в усьому винні "вінницькі", яких призначили на Закарпаття.  З цього приводу Москаль звинувачував і Романа Насірова – голову ДФС України. 

 

 

 

09 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів