Ужгородським школярам про правопорядок розповідали закарпатські поліцейські

Ужгородським школярам про правопорядок розповідали закарпатські поліцейські
У рамках Всеукраїнського тижня права закарпатські поліцейські проводили тематичні зустрічі та бесіди з учнями Ужгородських навчальних закладів. Школярі дізнавалися про види відповідальності за правопорушення, скоєні неповнолітніми, а також шкідливі наслідки вживання наркотиків та алкоголю

 

Поліцейські зустрілися з учнями Спеціалізованої загальноосвітньої школи №4 із поглибленим вивченням словацької мови, Ужгородської школи №12, а також із читачами Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва.

Представник сектору ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області підполковник Андрій Курта розповідав слухачам про кримінальну, адміністративну та цивільну відповідальність, яка чекає на неповнолітніх порушників закону.

«Як громадяни України ви відповідальні перед Законом, суспільством та своїми рідними. Якщо ви скоїли злочин, то завдали шкоди не лише собі, а й батькам, які несуть відповідальність і покарання за вас як за неповнолітніх», - наголосив підполковник Андрій Курта.

Школярі активно включалися в розмову, цікавлячись, які найпоширеніші види злочинів скоєні підлітками та які види покарання передбачені за злочини.

Важливо, що старшокласники не лише дізнавалися про шляхи захисту себе, свого майна від злочинців, але й планували хід своїх дій, уявляючи себе поліцейськими.

Окрім цього, підполковник Андрій Курта, спільно з працівниками відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, розповідали школярам про відповідальність, яка настає за вживання та обіг наркотиків, а  також демонстрували на прикладі відеоматеріалу  наслідки вживання наркотичних засобів, алкоголю та тютюнопаління.

Зважаючи на те, що незабаром розпочнуться різдвяно-новорічні свята, правоохоронці нагадали учням про правила поводження з вогненебезпечними предметами: петардами, салютами, феєрверками та іншою піротехнікою.

Тиждень права завершився, проте подібні лекції та зустрічі зі школярами як справжніми громадянами з правами та обов’язками, будуть проводитися і в інших навчальних закладах Ужгорода та області.

За  матеріалами відділу комунікації поліції в Закарпатській області

 

11 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів