Закарпатцям на замітку: як розпізнати справжній мед

Закарпатцям на замітку: як розпізнати справжній мед
Неважливо чи купуєте ви мед в магазині, чи з рук у бджоляра, мед може виявитися несправжнім. Заради грошей багато продавців готові йти на підлість і навіть жертвувати здоров'ям інших людей.

 

При створенні фальсифікованого меду в хід йдуть різні компоненти сумнівної якості. Але той, хто дійсно піклується про себе і своїх близьких, повинен знати, як правильно вибрати мед. Ми з задоволенням готові допомогти вам. Ось декілька способів розпізнати підроблений мед. Вибирайте той, який вам підходить!

Як відрізнити натуральний мед від підробленого при покупці

  1. Справжній мед, крім солодкого смаку, повинен бути трохи гірким і викликати першіння в горлі. Купуючи мед на ринку, обов'язково куштуйте його.
  2. Обов'язково понюхайте мед. У нього повинен бути ніжний квітковий запах. У підробленого меду запах часто відсутній взагалі, або навпаки, він дуже яскравий і нав'язливий.
  3. Колір — це не останнє, на що потрібно звернути увагу. Неприродно світлий мед виходить, коли бджіл підгодовують цукровим сиропом або патокою. Такий продукт не принесе організму користь.

Як розпізнати ненатуральний мед в домашніх умовах

  1. Якщо мед натуральний і зрілий, то, зачерпнутий ложкою і покручений на неї, він буде намотуватися стрічкою шарами. А якщо він капає з ложки, тоді брати його не варто.
  2. Розчиніть столову ложку меду в склянці з водою. Вода стане каламутною, але без осаду. При наявності домішок осад утворюється завжди.

    Щоб визначити чи є борошно і крохмаль в продукті, додайте до меду, розведеного водою, краплю йоду. Якщо розчин посиніє, значить ці добавки присутні.
  3. Можна додати трохи оцтової есенції. Якщо мед зашипить, значить в ньому є крейда.
  4. Капніть краплю меду на кінчик сірника і підпаліть. Якщо мед загориться, значить він натуральний.

Про те, як відрізнити натуральний мед від фальсифікату, зобов'язаний знати кожен. Адже цей продукт вживають не тільки для додання смаку страв і напоїв, але і для підняття імунітету. 

За матеріалами fenixslovo.com

 

12 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів