Якщо дитина захворіла: чого НЕ СЛІД робити закарпатським мамам

Якщо дитина захворіла: чого НЕ СЛІД робити закарпатським мамам
Щоб допомогти дитині швидко і без ускладнень впорається з інфекцією, скористайтеся нашими порадами. Запам'ятайте що потрібно робити, і головне, чого не можна робити, якщо дитина хворіє.

 

Яна Кравченко, практикуючий дієтолог-консультант, керівник навчального центру краси та здоров'я Garlic +

 

1. Не слухайте сліпо телевізійну рекламу
, відразу ж підключаючи розкручені фармпрепарати. Думаємо і розуміємо, що аптеки - це все-таки бізнес і досить прибутковий. Якщо у дитини трохи дере в горлі, нежить і температура 37, досить, не панікуючи, слідувати простим правилам, щоб через 3 дня бути вже в садку-школі.

Щедре пиття. Зваріть велику каструлю компоту і весь час поїть дитину. Організму потрібна рідина, щоб добре потіти.

Збільшуємо дози вітаміну С. Цей вітамін належить до водорозчинних, не накопичується в організмі, а залишки виводяться із сечею. Тому вітамінки у вигляді якісних добавок можна давати дитині через кожні 2 години без обави. Уесь час пропонуйте мандарини, апельсини, журавлинові морси. 

Приготуйте дитині легкий курячий супчик, давайте нежирний йогурт або кефір. Молочні продукти і куряче м'ясо - це легкозасвоюваний білок, який необхідний для відновлення клітин організму, пошкоджених вірусами.

 

Можна додати і клітковину, яка послужить потужною пасткою для бактерій і допоможе вивести шкідливі речовини. Це можуть бути вівсяні пластівці, фрукти, овочі, горіхи, злаки.

 

Не поспішайте капати носик дитини аптечними препаратами, довіртеся звичайному фізрозчину: пів чайної ложки солі, щіпка харчової соди на склянку теплої води. Спочатку промивати потрібно кілька разів на день, поки дихання не стане вільним, потім скорочувати у міру одужання.

 

Зробіть вологе прибирання квартири і провітрюйте якомога частіше. Краще дитину тепліше одягнути, але температуру повітря в кімнаті тримати на оптимальному рівні 16-18 градусів.

2. Починайте зміцнення імунітету не 1 грудня із загартовування, а займіться цим з літа. Включайте в раціон дитини Омега-3 жирні кислоти, які містяться в рибі, насінні льону (можна додавати в супи та каші), овочі, фрукти а також вітамінні концентрати.

3. І саме, мабуть, важке - не слухайте бабусь-дідусів, подружок і інших авторитетних друзів, у яких дитині не можна не їсти, мерзнути, плакати, гуляти тощо. Беріть відповідальність на себе, ви і тільки ви, батьки, відповідаєте за здоров'я своєї дитини. Гуляйте в будь-яку погоду, їжте корисну їжу, пийте чисту воду, разом проводьте час і будьте здоровими!

За матріалами deti.goodhouse.com.ua

 

12 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів