У лісах Тячівщини на незвіданих доріжках сліди небачених звірів побачили закарпатські тележурналісти

У лісах Тячівщини на незвіданих доріжках сліди небачених звірів побачили закарпатські тележурналісти
Брустурянський лісомисливгосп розташований у зоні ялицево-смерекових й чистих смерекових лісів та полонин. Лісові масиви підприємства розташовані в основному на схилх Привододільніх Горган і знаходяться у басейнах річки Брустурянки та її приток – річок Бертянки, Плайської і Турбату.

 

Територія лісомисливгоспу має сприятливі умови для розвитку лісового і мисливського господарств. Основне лісогосподарське завдання підприємства – охорона і відтворення корінних смерекових та ялицево-смерекових лісостанів. Але сьогодні мова піде про лісових жителів і їх «опікунів».

Хто такі єгері? Чому в зимовий період необхідно підгодовувати лісових мешканців? Яка небезпека ховається у густому лісі? «Сам собі господар» від у пошуках хижаків і відкритті таємниць про лісових жителів і їх турботливих друзів-єгерів!

Закарпатські медійники показали унікальну за масштабом і складністю знімального процесу документальну картину про один з лісомисливгоспів краю.

Глибоко в горах Тячівщини, у Брустурянському лісомисливгоспі, цілий рік несуть чергування єгері. Село Лопухово - місце вкрай віддалене і важкодоступне. Проїхати на машині підвищеної прохідності можна, але досить далеко і важко, адже дорогу тут востаннє капітально ремонтували ще за часів володарювання «червоних».

Аби дістатися красивого куточку Тячівщини, що розкинувся серед густого лісу, журналісти подолали відстань понад 200 кілометрів!

Головний мисливствознавець ДП «Брустурянське ЛМГ» Василь Костяк провів журналістів звірячими стежками оленів, вовків, козуль і зайців. Тож операторам фільму вдалося не тільки побачити сліди диких мешканців Закарпаття і зняти рідкісні кадри, але й взяти участь в унікальній операції з підрахунку чисельності цих хижаків й дізнатися, чим саме вони харчуються і як єгері піклуються про пухнастих і копитних жителів держлісфонду. 

«Робота єгеря дуже цікава і я її надзвичайно люблю. Свою роботу я також починав з простого єгеря і займаюся нею дотепер. Для того, щоб працювати тут, треба мати бажання, хист до того. Дичина то є Боже створіння, вони розумні і, як і люди, мають свою мову спілкування. В угіддях Брустурянського лісомисливгоспу є дикі тварини і є хижаки, а це значить, що нам є для чого жити і про кого піклуватися, - розказав про свою роботу під час лісової мандрівки журналістам головний мисливствознавець ДП «Брустурянське ЛМГ» Василь Костяк.

Детальніше дивіться у ВІДЕОфільмі журналіста Філії НТКУ «Закарпатська регіональна дирекція» - Тиса-1,Тиса FM Івана Челенюка:

 

13 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів