На розвиток туризму в Ужгороді виконком запланував 4,5 млн. гривень, сесія ще розгляне

На розвиток туризму в Ужгороді виконком запланував 4,5 млн. гривень, сесія ще розгляне
Почалося засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради.

 

Члени виконкому проголосували за доповнену та переформатовану, відповідно до законодавчих змін, які наберуть чинності з 2017 року, Програму розвитку транскордонного співробітництва, туризму та формування позитивного міжнародного інвестиційного іміджу на 2017-2022 роки.

Як підкреслювалося, програму розширили, бо транскордонне співробітництво дає додаткові інструменти для впровадження проектів у сфері інфраструктури, туризму, транспорту, культури, охорони довкілля, посилення економічних зв’язків та бізнес-активності.

Також це підготовка та розробка спільних операційних програм прикордонного співробітництва Європейського інституту сусідства, завдяки чому Ужгород може отримати значні фінансові ресурси в рамках міжнародної технічної допомоги. А саме - залучити необхідні кошти міжнародної технічної допомоги для вирішення проблем у пріоритетних сферах його розвитку.

У проекті рішення навели і цифри. До прикладу, мережа туристично-рекреаційних та готельних закладів на початок 2016 року нараховувала понад 25 готелів, мотелів та готельно-туристичних комплексів, які можуть одночасно поселити біля 1,6 тис. осіб. У місті працюють 5 туристичних операторів та біля 40 туристичних агенцій. Уже стала традиційною Міжнародна виставка-ярмарок "Тур’євроцентр Закарпаття", фестивалі "Сакура-Фест", "Сонячний напій" та інші.

Туристична галузь є однією з пріоритетних у соціально-економічному розвитку міста, однак її ефективному функціонуванню заважає комплекс проблем, що зумовлені:

- недостатнім обсягом інвестування у розвиток галузі;

- відсутністю комплексного підходу до реклами туристичного потенціалу

міста Ужгород;

- відсутністю єдиної цілісної системи координації розвитку сфери

туризму в місті;

- недостатньою роботою при формуванні брендінгу та просуванню

туристичного іміджу міста.

Для вирішення проблем розвитку туризму міста чи території і пропонується реалізація програм та ініціатив за участі представників освітніх закладів, органів влади, бізнесу, громадських організацій та медіа.

Фінансування Програми на 6 років передбачає виділення з міського бюджету 4 мільйонів 490 тисяч гривень. На 2017-ий – 890 тисяч гривень.

Програму ще мають розглянути на сесії міської ради

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

14 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів