Депутати винайшли новий податок, який може вдарити по кишенях закарпатців

Депутати винайшли новий податок, який може вдарити по кишенях закарпатців
Податок на упаковку для виробників і імпортерів продукції повинен вирішити проблему України з побутовими відходами.

 

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, який передбачає зміни в частині оподаткування для виробників і імпортерів упаковки товарів. Якщо депутати проголосують за проект, то кожен кілограм пакувального матеріалу буде обкладатися спеціальним податком, - повідомляють "Українські реалії".

Депутати планують ввести для українців акциз на пакувальний матеріал. Мито буде залежати від ступеня шкідливості сировини, з якого виготовлена ??упаковка. Так, в проекті прописані такі орієнтовні ставки: картон і папір - 1,47 грн за кілограм, пластмаса - 5,46 грн, фольга і алюміній - 4,62 грн/кг, дерево і текстиль - 0,84 грн за кілограм.

Само собою, податки щороку будуть індексуватися. Чи варто сумніватися, що нові витрати виробники врахують в ціноутворенні товарів? З урахуванням запропонованих тарифів, одна тільки алюмінієва банка з-під напою обійдеться споживачеві в 70 копійок.

Свою ініціативу депутати пояснюють катастрофічною ситуацією в Україні з побутовими відходами. Щороку їх накопичується по 12, а то і 15 млн. тонн, а складувати їх більше ніде, так як всі полігони переповнені.

Однак хвилі обурення від появи нової статті оподаткування, можливо, вдасться уникнути, оскільки майже 90% українців не мають уявлення, скільки і за що платять (податки).

 

 

15 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів