Чим закарпатцям пригостити Святого Миколая і що повісити на ялинку - ідеї для дитячих рук

Чим закарпатцям пригостити Святого Миколая і що повісити на ялинку - ідеї для дитячих рук
Уже зовсім скоро українські дітлахи прокинуться вранці і з цікавістю заглянуть під подушку в пошуках подарунка від Святого Миколая. І як би це сумно не прозвучало, на цьому диво свята закінчиться, і доведеться чекати наступного року. Але є ідея, як можна повністю зануритися в атмосферу свята, і влаштувати справжню казку для дитини.

 

Вам потрібно всього лише запропонувати малюкові, разом з вами, приготувати святковий печиво, і пригостити Святого Миколая. Якщо ідея вам до душі, то автори підготували для вас цікаву добірку рецептів.

Пряники «Миколайчики»

 

Складники:

600 г борошна,

150 г маргарину,

2 яйця і два жовтки,

200 г цукру,

150 мл рідкого меду,

½ ч. ложки кориці і гвоздики,

1 ч. ложка соди,

2 ст. ложки сметани

Для глазурі:

1 яєчний білок,

1 склянка цукрової пудри,

½ чайної ложки лимонного соку, сік буряка, шпинату - якщо захочеться зробити глазур кольорову.

приготування:

Перед початком роботи необхідно зробити з картону шаблон фігурки Миколайчика. Приступаючи до приготування, просійте борошно, додайте в нього соду і натертий на крупній тертці маргарин. Після цього додаємо яйця, сметану, цукор, спеції і мед, замішуємо тісто і залишаємо в морозилці на ніч. На наступний день тісто готове до роботи. Охолоджене тісто розкачуємо до товщини в півсантиметра, потім прикладаємо шаблони і вирізаємо фігурки. Далі викладаємо фігурки з тіста на змащене маслом і присипане борошном деко і ставимо в духовку. Випікажмо майбутнє частування при температурі 180 градусів до золотистого кольору. Як тільки пряники охолонуть, переходимо до прикрашання. Для приготування глазурі необхідно збити яєчний білок в густу піну, поступово додаючи цукрову пудру і лимонний сік. Можна додати сік буряка, моркви або шпинату, тоді глазур буде кольорова. Покриваємо пряники глазур'ю.Как тільки глазур захолоне, пряники готові до подачі.

Цукрове печиво

Інгредієнти:

750 г борошна,

2 ч. л. порошку для випічки,

1 ч. л. солі,

675 г цукру,

340 г вершкового масла,

1 ст. л. ванільного екстракту,

3 яйця,

різнобарвна глазур,

цукор,

декоративна посипка для кондитерських виробів.

приготування:

Спочатку необхідно змішати борошно, порошок для випічки і сіль. Потім міксером збиваємо цукор, вершкове масло, ваніль. Продовжуючи збивати, необхідно додати яйця по одному, борошно, порошок для випічки і сіль. Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню і ділиємо на 4 частини. Тепер тісто замотуємо в кухонну плівку і ставимо в холодильник на 1 годину. Через потрібний час дістаємо тісто. Розігріваємо духовку до 165 ° C і розкачуємо тісто тонким шаром на посипаній борошном поверхні. Вирізаємо печиво бажаної форми, і воно вже готове до випікання. Ставимо його в духовку на 12-15 хв., до золотистої шкуринки. Після того, як печиво охолоне, необхідно приступити до його прикрашання. Це можна зробити за допомогою глазурі, цукру і декоративної посипки. Печиво готове до подачі.

 

Ванільні півмісяці

Складники:

125 г цукрової пудри,

225 г вершкового масла, кімнатної температури,

2 ч. л. ванільного екстракту,

140 г волоських горіхів, подрібнити в кухонному комбайні,

190 г борошна.

приготування:

Ставимо розігріватися духовку до 165 ° C. У цей час збиваємо разом цукор, вершкове масло і ваніль. До отриманої маси необхідно додати горіхи і борошно. Розкачуємо тісто в ковбаску і нарізаємо 48 шматочків, з яких виліплюємо півмісяці. Покриваємо форму для випічки пергаментним папером, викладаємо на неї печиво і ставимо випікатися до золотистого кольору, 12-15 хв. Як тільки печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою, і можна подавати на стіл.

Імбирні зірочки

Складники:

500 г борошна,

1 ч. ложка порошку для випічки,

1 ч. ложка соди,

3 ч. ложки меленого імбиру,

1/2 ч. ложки кардамону, щіпка солі,

150 г несолоного м'якого вершкового масла,

175 г коричневого цукру,

150 мл меду,

1 яйце, цукрова пудра для посипання

приготування:

Поставте духовку розігріватися до 180?С. У цей час необхідно просіяти борошно, додати порошок для випічки, соду, спеції і щіпку солі, міксером збити масло і коричневий цукор, а в кінці додати мед і яйце. Тепер можна з'єднати борошняну суміш з масляною і збити її на низькій швидкості міксера. Далі розділяємо тісто навпіл, замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хв. переходимо до розкачування тіста. Тепер можна вирізати зірки, які потім необхідно розкласти на папір для випікання на деко. Великі зірки потрібно випікати 8-10 хвилин, а маленькі - 5-7 хвилин, або до глибокого золотого кольору. Охолоджуємо випічку і вона готова до подачі. Для прикраси можна посипати зірочки цукровою пудрою.

Пряники на ялинку

Складники:

250 г борошна,

4 яйця,

200 г меленого мигдалю,

200 г цукру,

10 г ванільного цукру,

1 ч. ложка розпушувача,

1 ч. ложка кориці, гвоздика, кардамон - на кінчику ножа,

50 г апельсинових цукатів,

80 г лимонних цукатів, цедра половини лимона, цукровий сироп

Для глазурі:

200 г цукрової пудри,

2 ст. ложки лимонного соку,

2 ст. ложки окропу

приготування:

Збиваємо яйця з цукром і ваніллю, додаємо мигдаль, дрібно покришені цукати, цедру лимона, спеції і все ретельно перемішуємо. Додаємо змішане з розпушувачем борошно і замішуємо круте тісто, формуючи невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180?С. В цей час, переходимо до приготування глазурі: змішуємо цукрову пудру, лимонний сік, окріп і перемішуємо 5 хвилин. Після того, як пряники охолонуть, покриваємо їх глазур'ю і даємо їй застигнути. Тепер можемо прикрашати нашими смачними пряниками ялинку.

 

16 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів