В Ужгороді за прилавок став професор місцевого вишу

В Ужгороді за прилавок став професор місцевого вишу

 

Передостаннім учасником акції «Письменник за прилавком» став кандидат історичних наук, професор кафедри політології і державного управління факультету суспільних наук Ужгородського університету Маріан Токар. Гість книгарні «Кобзар» розповідав про презентовані книги, літературні вподобання та молодих закарпатських науковців.

Маріан Токар розповів, що бере участь в акції не вперше, вважає її цікавою і радо приймає запрошення.

Трохи нарікає: останнім часом у країні проблемно з видавничою справою. Автори мусять власним коштом публікувати книги, але приємно, що видавництва намагаються сприяти. Сам Маріан Токар давно співпрацює з «Лірою», де побачили світ важливі для нього праці. Серед таких – спільна з колегами із Чернівецького національного університету робота політологічного змісту «Закарпаття в незалежній Україні (1991–2016 роки)». До слова, в майбутньому планує видавати праці такої тематики, оскільки бачить потребу презентувати наш край серед інших регіонів держави.

Гість розповідає, що за фахом – історик, колись працював учителем у школі в Сторожниці, написав культурно-релігійний екскурс в історію цього села. Після того, як почав працювати на кафедрі політології, звернувся до наукової діяльності цього напрямку. Однак зауважує: робить її в популярному стилі, щоб було цікаво й легко для розуміння будь-якому читачеві, повідомляє Медіацентр УжНУ.

 

17 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів