Якщо ви задумали відіспатися на вихідних, не радимо цього робити

Якщо ви задумали відіспатися на вихідних, не радимо цього робити
Учені кажуть, що це шкідливо.

 

Вчені з США провели ряд тестів, в яких вивчався вплив тривалого сну на організм людини. Примітно, що акцент робився саме на вихідні дні, на яких люди найчастіше віддають перевагу гарненько виспатися.

Важкий робочий тиждень і бажані вихідні, дозволяють повалятися в ліжку до самого обіду, завжди неодмінно радують працюючих громадян. Найчастіше саме так чинить більшість людей, але вчені вкрай не рекомендують порушувати режим сну. Вони вивчили вплив такого методу на організм людини. У дослідженні брали участь понад 80 тис. людей різного віку та статі. Виявилося, що під час тривалого сну на вихідних помітно підвищується ризик розвитку різних хронічних недуг. В їх числі не тільки ожиріння або ж діабет, але і серйозні хвороби серця і судин. У зв’язку з цим експерти вкрай не рекомендують проводити людині в ліжку більше 9 годин навіть за умови вихідних.

Нагадуємо, що раніше вчені вивели оптимальний час, що потрібний організму для відновлення сил, витрачених на щоденну рутину. За наданими даними, найефективнішим вважається сон від 7 до 8 годин на добу за умови, що людина лягає спати з 22:00-23:00.

 

17 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів