Селфі - хвороба, а ліків від неї нема?

Селфі - хвороба, а ліків від неї нема?

 

Різновид автопортрета, зробленого за допомогою мобільних пристроїв, що отримав назву «Селфі», став широко популярним останнім часом. Люди фотографують себе в різних місцях і за різних обставин, після чого викладають свої знімки на сторінках у соцмережах. Однак вчені з'ясували, що повальне захоплення «Селфі» є психічним розладом, пише УНН.

Так вважають фахівці з Американської психіатричної асоціації, вони навіть представили кваліфікацію нової хвороби під назвою «Селфі».

Медики-психіатри вважають її психічним розладом, що виражається в постійному бажанні робити знімки себе самого і викладати ці автопортрети в Інтернеті - вони вважають, що таким чином люди компенсують відсутність самоповаги.

Психіатри озвучили три стадії розладу під назвою «Селфі»: перший - епізодичний, коли людина фотографує себе до 3 разів на день, але не викладає ці знімки на персональних сторінках в соцмережі.

Другий рівень розладу медики називають гострим - людина робить автопортрети більше 3 разів на день і кожне «Селфі» обов'язково потрапляє на її сторінку в Twitter, Facebook або Instagram.

Третя стадія - найважча - отримала назву хронічної. У цьому стані людина відчуває непереборне бажання фотографувати себе більше 6-7 разів на день і в обов'язковому порядку демонструвати автопортрети відвідувачам своєї сторінки в соцмережі.

Щодо лікування новомодного психічного розладу вчені досить песимістичні: на їхню думку, позбутися тяги до «Селфі» неможливо.

До речі, останні дослідження показують, що люди потрапляють в справжню залежність від гаджетів. Наприклад, американці беруть смартфорни, збираючись в душ або ванну, і навіть користуються ними під час занять сексом.

 

 

17 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів