4 способи зібрати грошей на старість або навчання

4 способи зібрати грошей на старість або навчання
Почніть з малого.

 

У зимовий час року, особливо перед святами, мало хто думає про заощадження і накопичення на майбутнє. Втім, саме зараз найкраще планувати бюджет на майбутній рік і відкладати гроші.

У гонитві за накопиченнями не варто перестаратися і значно перекроювати фінансовий план, почніть з малого.

Формуйте подушку безпеки

Ці гроші стануть вам у нагоді у випадку надзвичайно ситуації. Щоб накопичити їх, достатньо налаштувати функцію автоматичних щомісячних відрахувань з вашої картки. Ви зможете викинути цю задачу з голови, а гроші, тим часом, будуть накопичуватися на рахунку. Точно так можна збирати на пенсію або на навчання – просто відкладаючи однакові суми за кожний період.

Зверніть увагу на вигідні пропозиції

У нашій країні, на відміну від тих же США, немає спеціальних програм, що дозволяють під певні річні відсотки збирати на навчання дітей. Проте в банках сьогодні діють різні депозитні пропозиції, які дозволять зібрати потрібну суму. Таким же чином можна збирати і на інші потреби.

Не забудьте про страхування

Сьогодні все більш популярним стає медичне страхування. В Україні воно поки що не функціонує на державній основі, але низка послуг пропонується страховими фірмами. Навіть якщо ви не будете користуватися цими грошима в найближчому майбутньому, то зможете сміливо відкласти їх на “чорний день” або “зробити” ще одну подушку безпеки до моменту виходу на пенсію.

Інвестування

У США на сьогоднішній день існують багато різних фондів, що дозволяють інвестувати на кілька років. В Україні можна розглянути варіант фінансування бізнесу або цінних паперів. Це досить ризикований крок, але, в разі успіху, можна отримати хороші дивіденди.

 

17 грудня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів