Битву з грипом та ГРВІ призупиняють карантином в Ужгородському та Мукачівському районах

Битву з грипом та ГРВІ призупиняють карантином в Ужгородському та Мукачівському районах
Про епідемічну ситуація з грипу та ГРІ в Закарпатській області на 50 календарному тижні (12.12. – 16.12.2016)на Закарпатті Закарпаття онлайн повідомили у Закарпатському обласному лабораторному центрі МОЗ України

 

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, минулого тижня відмічається висока інтенсивність епідемічного процесу з грипу та гострих респіраторних інфекцій в Закарпатській області.  

За медичною допомогою звернулися 6 593 осіб, захворюваність становить 523,6 на 100 тис. населення та перевищує визначений епідемічний поріг. Приріст захворілих у порівнянні з попереднім тижнем становить 45%.

Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою  - 4 366 дітей віком до 17 років, що становить 66,2% від усіх захворілих. 

Спостерігається інтенсивне збільшення кількості захворілих у всіх вікових групах, проте найбільше серед дорослих, їх частка у структурі захворілих збільшилася у порівнянні з попереднім тижнем із 29,6% до 33,8% . 

За минулий тиждень госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій 337 осіб. На базі вірусологічної лабораторії  ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» та ОДЛ м. Мукачево обстежено 50 осіб, збудники респіраторних інфекцій виявлені у 20 хворих (парагрип  у 10 хворих, та RS – віруси у 10 хворих).

З метою попередження подальшого поширення респіраторних інфекцій серед дитячого населення, станом на 16.12.2016 р. призупинено навчально-освітній процес в 11 навчальних закладах області Ужгородського  (села:Ірлява, Оріховиця, Пацканьово, Тасаашвань, Сторожниця, НВК в с. Вовково та Нижнє Солотвино) та Мукачівського районів (села: Бобовище, Ракошино, Лохово).  

Комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів триває, а також щоденний моніторинг епідситуації в області.

За матеріалами Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України

 

19 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів