За жарти з поліцією громадяни трьох районів заплатять штраф і наберуться сорому

За жарти з поліцією громадяни трьох районів заплатять штраф і наберуться сорому
Поліція Закарпаття склала три протоколи на громадян Рахівського, Іршавського та Берегівського районів за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб

 

Працівники поліції склали три протоколи за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто завідомо неправдивий виклик. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В селі Середнє Водяне Рахівського району чоловік звернувся в поліцію та повідомив про крадіжку. Правоохоронці, прибувши на виклик, з’ясували, що заявник перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік переконував, що його обікрали, а потім крадене принесли назад. Співробітники Рахівського відділення поліції вже не вперше фіксують  неправдивий виклик поліції від цього громадянина. За даним фактом складено адмінпротокол.

Жителька села Великий Раковець Іршавського району повідомила поліції про ДТП. Коли правоохоронці прибули на місце події, жінка вибачилася перед ними та розповіла, що викликала наряд помилково.

Третій випадок неправдивого виклику поліції трапився в смт. Батьово Берегівського району. На лінію «102» зателефонувала молода жінка та заявила про сварку з матір’ю свого співмешканця. На місці події правоохоронці з’ясували, що підстав для виклику не було. Жінка просто намагалася створити неприємності своїй «свекрусі».

Головне управління Національної поліції у Закарпатській області нагадує, що неправдивий виклик поліції несе за собою не лише адміністративну відповідальність для заявника, але й відволікає правоохоронців від їх важливої роботи.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

20 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів