Дев'ять десятків робіт відомого закарпатського художника - на ретроспективній виставці в Ужгороді

Дев'ять десятків робіт відомого закарпатського художника - на ретроспективній виставці в Ужгороді
Експозицією митець підсумує доволі насичений подіями рік, у якому, зокрема, відзначив 65-літній ювілей.

 

22 грудня в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая персональну ретроспективну виставку творів своїм шанувальникам представить знаний крайовий образотворець Василь Свалявчик.

Експозицією митець підсумує доволі насичений подіями рік, у якому, зокрема, відзначив 65-літній ювілей, а також за вагомий внесок у розвиток образотворчості на Закарпатті був удостоєний найвищої державної відзнаки – звання "Народний художник України". 

Назва виставки – "Рідний край" – не випадкова, бо ж саме це – основний об’єкт професійного зацікавлення і творчого живлення Василя Свалявчика. Як переконливий доказ, експозицію складуть майже 90 робіт, що ними художник різножанрово "освічується" природним і рукотворним принадам Закарпаття. Твори написані автором у різні роки, починаючи з 1970-их і до сьогодні. 

Відкриття виставки о 17.00.

Довідково:

Народився Василь Свалявчик 14 жовтня 1951 року в с.Зняцево Мукачівського району.

В 1971 році закінчив відділ художнього розпису Ужгородського училища прикладного мистецтва.

Член Національної спілки художників України. Лауреат обласної премії ім.Й.Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого мистецтва. Народний художник України.

Учасник низки виставок на Закарпатті та за межами. Роботи зберігаються у музейних і приватних збірках в Україні, Словаччині, Чехії, Угорщині, Німеччині, Китаї, Ізраїлі, США, Канаді, Великобританії, Австралії, Японії, Росії, Швейцарії.

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА

 

20 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів