Що приніс Миколай закарпатським письменникам?

Що приніс Миколай закарпатським письменникам?
19 грудня відбулося нагородження щорічною премією «Книга на Миколая». Ця акція, як і «Письменник за прилавком» ініційовані головним закарпатським Миколайчиком – професором УжНУ Федором Шандором.

 

Нагадаємо, впродовж двох тижнів в Ужгороді вдев’яте діяла акція «Письменник за прилавком», під час якої ужгородці мали змогу наживо поспілкуватися з авторами в одній із книгарень міста – Романом Офіцинським, Мирославом Дочинцем, Олександром Гаврошем, Галиною Малик, Василем Густі тощо.

Цьогоріч кращою книгою стала збірка оповідань «Кімната для печалі» Андрія Любки, який вже другий рік поспіль перемагає в цій номінації.

Кращою дитячою книгою стали «Легенди Срібної Русі» Олександра Гавроша, який також вдруге здобуває перемогу в цій номінації.

У номінації «Краєзнавче видання» переміг колектив авторів за книгу «Місцями слави Ракоці».

У номінації «Краще наукове видання» – колектив авторів за книгу «Закарпаття в незалежній Україні 1991-2016».

До слова, «Книга на Миколая» - це щорічна книжкова акція-фест, у якій зазвичай беруть участь усі закарпатські книжки та видання всіх видавництв Закарпаття, які вийшли друком протягом року, а також книжки закарпатських письменників, що вийшли друком в інших видавництвах України. Організатори запрошують усіх журналістів та видавців до обговорення, оцінювання та визначення кращих книжок року. Вперше акція була проведена у 2008 році.

uzhgorod.net.ua

 

21 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів