Закарпатці можуть скористатися перевагами альтернативного опалення

Закарпатці можуть скористатися перевагами альтернативного опалення
Грудневі квитанції за газ вибили багатьох закарпатців зі звичного ритму життя. Трьохзначні цифри, що подекуди дорівнюють середній зарплаті, змушують думати над альтернативою.

 

Mukachevo.net відповідальний координатор за отоплення у владі міста Рим Емільяно Стацці розповів як Італія переходила на альтернативу і чим у країні вічної романтики, пасти та вина гріються зараз. 3 причини від італійця – чому нам варто переходити на альтернативне опалення.

Далі  –  пряма мова.

1.Екологічність. Свого часу ми перш за все дослідили як згорає пеллета і газ. Виявилось, що пеллети не виділяють тих шкідливих речовин, які пошкоджують озоновий шар землі. Дрова згорають на 65-70%, а пеллети на 96%, тобто не залишають по собі сміття і їх зручніше чистити в квартирі.

2.Ціна. Одна квитанція за газ взимку дорівнює одній зарплаті українця. З пеллетами виходить дешевше. Досвід показує, що опалення на пеллетах балансує сімейний бюджет за перший же рік. А як не крути, опалення це не та річ, без якої можна обійтись.

3. В Україні менше населення, ніж в Італії, а територія в рази більша. Це означає, що є всі можливості, щоб забезпечувати себе повністю біопаливом. Для цього не треба вирубувати ліс, адже пеллети робляться з відходів. Італія ж змушена брати пеллети з Німеччини,  Австрії, Канади. 

За мтеріалами Mukachevo.net

 

22 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів